Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1774/2002 o hygienických pravidlech pro vedlejší produkty živočišného původu, které nejsou určeny pro lidskou spotřebu


KAPITOLA II
Provozní podmínky
 
    3. Spalovací nebo spoluspalovací zařízení musí být zkonstruována, vybavena a provozována tak, aby plyn, který je výsledkem provozu dosáhl řízeným a homogenním způsobem i za těch nejméně příznivých podmínek teploty 850 °C po dobu dvou sekund měřeno poblíž vnitřní stěny nebo v jiném reprezentativním bodě spalovací komory schváleném příslušným orgánem.
 
    4. Každá linka vysokokapacitních spalovacích zařízení musí být vybavena minimálně jedním pomocným hořákem. Tento hořák se musí spínat automaticky v okamžiku, kdy teplota spalovacích plynů po posledním zavedení spalovacího vzduchu klesne pod 850 °C. Musí být rovněž použit v průběhu spouštěcích a vypínacích operací zařízení tak, aby bylo zajištěno, že teplota během těchto operací zůstane uchována na 850 °C, a to tak dlouho, dokud ve spalovací komoře zůstane nespálený materiál.
 
    5. Vysokokapacitní spalovací nebo spoluspalovací zařízení musí mít a udržovat v činnosti automatický systém ochrany před přikládáním vedlejších produktů živočišného původu:
 
    a) v okamžiku spuštění a dokud není dosaženo teploty 850 °C a
 
    b) kdykoli teplota klesne pod 850 °C.
 
    6. Vedlejší produkty živočišného původu by měly být, pokud to bude možné, umísťovány bez přímé manipulace přímo na rošt.

[Návrat] [Obsah]