Nařízení Evropského
Parlamentu a Rady (ES) č. 1774/2002 o hygienických pravidlech pro
vedlejší produkty živočišného původu, které nejsou určeny pro lidskou
spotřebu
KAPITOLA II
Provozní podmínky
3. Spalovací
nebo spoluspalovací zařízení musí být zkonstruována,
vybavena a provozována tak, aby plyn,
který je výsledkem provozu dosáhl řízeným a homogenním způsobem i za
těch nejméně příznivých podmínek teploty
850 °C po dobu dvou sekund měřeno poblíž vnitřní stěny
nebo v jiném reprezentativním bodě spalovací komory schváleném
příslušným orgánem.
4. Každá linka vysokokapacitních
spalovacích zařízení musí být vybavena minimálně jedním pomocným
hořákem. Tento hořák se musí spínat automaticky v okamžiku, kdy teplota
spalovacích plynů po posledním zavedení spalovacího vzduchu klesne pod
850 °C. Musí být rovněž použit v průběhu spouštěcích a vypínacích
operací zařízení tak, aby bylo zajištěno, že teplota během těchto
operací zůstane uchována na 850 °C, a to tak dlouho, dokud ve spalovací
komoře zůstane nespálený materiál.
5. Vysokokapacitní spalovací nebo
spoluspalovací zařízení musí mít a udržovat v činnosti automatický
systém ochrany před přikládáním vedlejších produktů živočišného původu:
a) v okamžiku spuštění a dokud není
dosaženo teploty 850 °C a
b) kdykoli teplota klesne pod 850 °C.
6. Vedlejší produkty živočišného původu
by měly být, pokud to bude možné, umísťovány bez přímé manipulace přímo
na rošt.