Kontrola čištění a dezinfekce

Má provozovatel vypracován  Sanitační řád podle požadavků vyhl. č. 289/2007 Sb. na obsahové náležitosti?
Existuje seznam všech sanitačních přípravků používaných k čištění a dezinfekci v provozu?
Jsou používány pouze prostředky schválené pro potravinářství (schválení ÚSKVBL Brno popř. platné HEM na všechny používané čistící a dezinfekční (resp. kombinované)?
Jsou k dispozici bezpečnostní listy ke všem v seznamu uvedeným sanitačním prostředkům?
Jsou sanitační prostředky skladovány odděleně a bezpečně podle požadavků?
Obsahuje Sanitační řád  frekvenci a rozsah ověřování účinnosti čištění a dezinfekce?
Jsou určeny osoby odpovědné za organizaci a provádění čištění a dezinfekce?
Má provozovatel vypracovány sanitační plány pro jednotlivé části provozu a pracovní místa? Jsou v nich uvedeny konkrétní sanitační (čištící a dezinfekční) postupy a  metody?
Je stanovena pracovní koncentrace, doba působení a teplota sanitačního prostředku vzhledem k jeho druhu a účelu použití?
Je stanoven časový plán provádění sanitace?
Je popis těchto činností přímo dostupný na jednotlivých pracovních místech v provozu?
Je průkaznost seznámení každého z pracovníků provozu s těmito sanitačními plány?
Je stanovena frekvence provádění kontrol účinnosti sanitace?
Jsou prováděny odběry vzorků (stěry) podle tohoto plánu a zasílány do akreditovaných laboratoří na vyšetření?
Jsou k dispozici výsledky těchto vyšetření?

[Návrat] [Obsah]