Kontrola dezinsekce a deratizace
Je zpracován plán dezinsekce a deratizace?
Je stanovena frekvence provádění hubení hlodavců a hmyzu?
Existuje pasivní ochrana objektu proti hmyzu a hlodavcům (sítě v
oknech, utěsněné veškeré komunikace s vnějším prostředím, kanalizace
opatřená mříží)?
Existuje aktivní ochrana objektu proti hmyzu a hlodavcům (pasti,
chemické látky, postřiky)?
Jsou zpracovány technické, technologické a personální podmínky
dezinsekce a deratizace?
Je popsán způsob a postupy hubení škůdců?
Existuje věcný a časový plán provádění dezinsekčních a
deratizačních činností?
Existuje seznam používaných dezinfekčních a deratizačních přípravků?
Je ke všem používaným prostředkům (podle předloženého seznamu) přiložen
doklad o jejich schválení pro použití v potravinářských provozech
(Bezpečnostní list)?
Je popsán způsob uskladnění dezinsekčních a deratizačních prostředků?
Existuje smlouva s dodavatelskou firmou, která opravňuje firmu k
provádění této činnosti v potravinářském provozu?
Je přiložena kopie Živnostenského listu v případě externího zajištění
výkonu těchto činností?
Existuje situační náčrt míst určených k pokládání návnad?
Existuje situační náčrt míst určených k pokládání nástrah?
Jsou určeny osoby odpovědné za organizaci a provádění dezinsekce a
deratizace?
Je k dispozici dokumentace o provedené dezinsekci a deratizaci?
Je vyhodnocována účinnost dezinsekce a deratizace?
Je v případě deratizace činnost prováděna na základě přetrvávajícího
úbytku jedu?
Je akce ukončena a vyhodnocena až poté, co nedochází k úbytku potravy?