Kontrola nakládání s VŽP v potravinářském podniku
Jaký typ materiálů je produkován (1., 2. nebo 3. kategorie)?
Třídí producent tyto materiály podle požadavků nařízení (ES) č.
1774/2002?
Jsou materiály ukládány do řádně označených vhodných nádob?
Nejsou nádoby na VŽP používány k jinému účelu než k tomu jak
jsou označeny?
Je SRM bezprostředně po vytěžení barven?
Jsou VŽP určené ke krmení zvířat v zájmových chovech tříděny a je
zabráněno jejich smísení s jinými materiály 1., 2. a 3. Kategorie?
Jsou materiály do doby odvozu uloženy tak, aby bylo
zabráněno jejich zneužití a znehodnocení?
Je s materiály z kanalizace nakládáno v souladu se
stanovenými požadavky?
Jsou nádoby na všechny kategorie materiálů řádně čištěny, myty a
desinfikovány?
Je na čistění, mytí a dezinfekci nádob zpracován postup a zapracován do
sanitačního řádu?
Je čistění a dezinfekce prostor určených k ukládání VŽP prováděno
pravidelně?
Je při předávání oprávněné osobě materiál vážen nebo je jeho
množství kvalifikovaně odhadováno?
V jakém časovém intervalu je odvážení VŽP zabezpečováno?
Jsou obchodní doklady vystavovány, vyplňovány a ukládány v souladu se
stanovanými požadavky?