Nařízení Evropského
Parlamentu a Rady (ES) č. 1760/2000 o systému identifikace a evidence
skotu, o označování hovězího masa a výrobků z hovězího masa
ODDÍL I
Systém povinného označování
hovězího masa ve společenství
Článek 13
Obecná pravidla
1. Hospodářské subjekty a organizace,
které uvádějí hovězí maso na trh ve Společenství, ho označí v souladu s
tímto článkem.
Systém povinného označování zaručuje
vztah jednak mezi identifikací jatečně upravených těl, čtvrtí jatečně
upravených těl nebo kusů masa a jednak mezi jednotlivým zvířetem nebo,
pokud to dostačuje k ověření pravdivosti údajů na štítku, příslušnou
skupinou zvířat.
2. Štítek
obsahuje tyto údaje:
a) referenční číslo nebo referenční kód
zajišťující vztah mezi masem a zvířetem nebo zvířaty. Tímto číslem může
být identifikační číslo jednotlivého zvířete, ze kterého hovězí maso
pochází, nebo identifikační číslo skupiny zvířat;
b) schvalovací číslo jatek, ve kterých
bylo zvíře nebo skupina zvířat poražena, a členský stát nebo třetí
země, ve kterém se jatka nacházejí. Údaj zní: "Poraženo v (název
členského státu nebo třetí země) (schvalovací číslo)";
c) schvalovací číslo bourárny, která
provedla bourání jatečně upraveného těla nebo skupiny jatečně
upravených těl, a členský stát nebo třetí země, ve které se bourárna
nachází. Údaj zní: "Bouráno v (název členského státu nebo třetí země)
(schvalovací číslo)".