Vyhláška č. 289/2007 Sb.,
o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které
nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy Evropských společenství
Hlava 12
Obsahové náležitosti
provozního a sanitačního řádu podniku
§ 33
Provozní řád
podniku musí obsahovat v části týkající se
a) provozu podniku:
1. hlavní zásady organizace a řízení provozu,
2. prostorové a dispoziční uspořádání podniku, včetně oddělení činností
se zřetelem na ochranu surovin a potravin živočišného původu před
kontaminací,
3. stručný popis vykonávaných činností včetně jejich objemu, doby
výkonu a určení prostorů, kde jsou uváděné činnosti vykonávány,
4. způsob sledování požadovaných teplot potravin živočišného původu,
5. pravidla provádění a vyhodnocování výsledků vlastní kontroly
hygienických podmínek výroby.