____________________________________________________________

Systém ASPI - stav k 4.1.2015 do částky 145/2014 Sb. a 37/2014 Sb.m.s. - RA660

541/2002 Sb. - sazebník náhrad za rozbory prováděné pro účely kontroly - poslední stav textu

 

541/2002 Sb.

 

VYHLÁŠKA

 

ze dne 11. prosince 2002,

 

kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů

 

Změna: 469/2005 Sb.

 

                Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, (dále jen "zákon"):

 

§ 1

 

                Výše náhrad nákladů za rozbory zemědělských, mydlářských a saponátových výrobků a potravin nebo surovin určených k jejich výrobě anebo tabákových výrobků, prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 4 písm. b) zákona, se stanoví podle rozsahu a náročnosti jednotlivých rozborů.

 

§ 2

 

                (1) Výše náhrad nákladů za rozbory podle § 1 je stanovena v přílohách č. 1 až 3 této vyhlášky. Příloha č. 1 této vyhlášky stanoví výši náhrad nákladů za fyzikálně-chemické rozbory, příloha č. 2 této vyhlášky stanoví výši náhrad nákladů za mikrobiologické a mikroskopické rozbory a příloha č. 3 této vyhlášky stanoví výši náhrad nákladů za senzorické rozbory.

 

                (2) Výše náhrad nákladů za rozbory jsou vztažené na cenu spotřebovaného materiálu a nákladů na práci, které zahrnují mzdové a režijní náklady a náklady na spotřebovanou energii použitých přístrojů, jsou vypočteny na základě kalkulačního vzorce, uvedeného v příloze č. 4 této vyhlášky. Součástí výše náhrad nákladů je i příprava vzorku k rozboru.

 

                (3) Výše náhrady nákladů za rozbor, který není v přílohách č. 1 až 3 této vyhlášky uveden, se stanoví podle vzorce uvedeného v příloze č. 4 této vyhlášky.

 

§ 3

 

                Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2003.

 

Ministr:

 

Ing. Palas v. r.

 

Příl.1

Fyzikálně-chemické rozbory

 

---------------------------------------------------------------------

 

Rozbor                                                  Výše náhrady

                                                        nákladů v Kč

---------------------------------------------------------------------

Stanovení antioxidantů v potravinách metodou HPLC       2 460       

Stanovení antioxidantů v potravinách metodou GC         2 460       

Stanovení kyseliny isoaskorbové v potravinách             950         

metodou HPLC                                                        

Identifikace syntetických potravinářských barviv                    

v potravinách metodou TLC                                 780         

Stanovení syntetických potravinářských barviv v                     

potravinách metodou HPLC                                2 080       

Stanovení syntetických potravinářských barviv v                      

potravinách metodou spektrofotometrickou                1 480       

Stanovení karotenoidů v potravinách metodou                         

spektrofotometrickou                                    1 200       

Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou                       

spektrofotometrickou                                    1 990       

Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou           1 600       

HPLC                                                                

Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích                       

esterů v potravinách metodou HPLC                         960         

Stanovení kyseliny propionové v potravinách             1 090       

metodou HPLC                                                         

Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v                    

potravinách metodou HPLC                                  950         

Stanovení celkového oxidu siřičitého v                    320         

potravinách metodou destilačně-titrační                             

Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou                    

spektrofotometrickou s pararosanilinem                  1 080       

Stanovení dusitanů v potravinách                          560         

spektrofotometricky                                                 

Stanovení dusitanů v potravinách metodou FIA            1 000       

Stanovení bifenylu a orto-fenylfenolu v                 2 410       

potravinách metodou GC                                               

Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou       1 090       

HPLC                                                                

Stanovení fosforu v potravinách metodou                 1 280       

spektrofotometrickou                                                

Stanovení kyseliny citronové metodou HPLC               1 200       

Stanovení anthokyanů metodou "fingerprinting            2 640       

chromatography"                                                      

Stanovení neohesperidinu v potravinách metodou          1 080       

HPLC                                                                

Stanovení sorbitolu a manitolu v potravinách              950         

metodou HPLC                                                        

Stanovení sorbitu v pekařských a cukrářských              260         

výrobcích                                                           

Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v                        

potravinách metodou HPLC                                1 160       

Stanovení celkového obsahu glutamátu sodného v                      

potravinách metodou HPLC                                1 110       

Stanovení glutamátu sodného v polévkách a                           

obdobných přípravcích metodou izotachoforetickou          370         

(ITP)                                                               

Stanovení chininu metodou HPLC                          1 000       

Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou            940         

Stanovení přídavku glutamátu sodného výpočtem z                     

celkového obsahu glutamátu                              1 550       

Stanovení aromatických látek a alkaloidů v                           

potravinách metodou GC                                  2 000       

Stanovení mentolu v potravinách metodou GLC             1 780       

Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a                       

příbuzných aromatických látek v potravinách             1 080       

metodou HPLC                                                        

Stanovení flavonoidních látek v potravinách             1 080       

metodou HPLC                                                        

Stanovení niacinu a kyseliny listové ve                             

fortifikovaných potravinách metodou HPLC                1 530       

Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou          1 600       

HPLC                                                                 

Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách             1 690       

metodou HPLC                                                        

Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou            3 000       

ELISA                                                                

Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC                      1 690       

Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC                      1 690       

Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC           950          

Stanovení vitaminů D2 a D3 ve fortifikovaných                       

potravinách metodou HPLC                                1 600       

Stanovení kyseliny pantotenové ve fortifikovaných                   

potravinách metodou HPLC                                1 480       

Stanovení obsahu jódu metodou                           1 530       

spektrofotometrickou                                                

Stanovení L-karnitinu v energetických nápojích a                    

v potravních doplňcích metodou HPLC                     1 300       

Stanovení thiabendazolu v potravinách                   2 020       

Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení       2 470       

GC AED                                                               

Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení       1 390       

GC MSD                                                              

Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení       3 430       

LC/MS                                                               

Stanovení diquatu a paraquatu v potravinách             2 780       

metodou GC                                                          

Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou         2 570       

GC                                                                  

Stanovení fenoxyalkanových kyselin v potravinách        2 730       

metodou GC                                                          

Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou                  550         

destilačně titrační                                                 

Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC        2 440       

Stanovení fenylmočovinových herbicidů                                

v potravinách metodou GC                                2 240       

Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou                   

GC (Multireziduální metoda GC/ECD/NPD/MSD)              5 930       

Stanovení pesticidů v potravinách metodou HPLC                      

(Multireziduální metoda I)                              2 440       

Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou                   

LC/MS (Multireziduální metoda)                          4 590       

Stanovení chlormequatu v potravinách metodou            3 650       

LC/MS                                                               

Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC           2 780       

Stanovení mléčného tuku v potravinách metodou GC        2 460       

Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou        3 700       

GC                                                                  

Stanovení stigmastadienů v potravinách metodou GC       3 100       

Stanovení triazinových herbicidů v potravinách          2 280       

metodou GC                                                          

Stanovení metylbromidu v potravinách metodou GC         2 470       

Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD          2 290       

Stanovení jednoho prvku metodou AAS - plamenová           420         

technika                                                            

Stanovení jednoho prvku metodou AAS -                               

bezplamenová technika                                     630         

Stanovení jednoho prvku metodou AAS - hydridová           750         

technika                                                            

Stanovení rtuti metodou AAS na zařízení AMA 254           360         

Stanovení dusičnanů v ovoci a zelenině metodou            660         

ISE                                                                 

Stanovení dusičnanů metodou HPLC                        1 130       

Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách                    

metodou FIA                                             1 000       

Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC               1 480       

Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků          1 680       

metodou GC                                                          

Stanovení polyaromatických uhlovodíků v                             

potravinách metodou HPLC                                2 910       

Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou           2 950       

GC/TEA                                                              

Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC                 1 980       

Stanovení polychlorovaných bifenylů a                               

chlorovaných pesticidů v potravinách metodou GC         2 640       

Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách                   

metodou HPLC                                            6 060       

Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC         2 500       

(screening)                                                         

Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou                     

HPLC s využitím imunoafinitních kolonek                 5 610       

Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou       5 890       

LC/MS                                                               

Stanovení ochratoxinu A ; zelená káva, zrniny;                      

metodou TLC(screening)                                    910         

Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou                       

HPLC s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek           7 360       

Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC           1 850       

Stanovení fumonisinů B1 a B2 metodou HPLC                           

s využitím imunoafinitních kolonek                      5 490       

Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC        5 610       

Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou        1 760       

HPLC                                                                 

Stanovení toxických glykoalkaloidů v potravinách                    

metodou HPLC                                            2 160       

Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC         950         

Stanovení 3-MCPD v potravinách                          5 480       

Stanovení barviv Sudan v chilli výrobcích metodou       1 400       

HPLC                                                                

Stanovení nepovolených barviv v potravinách             1 400        

metodou HPLC                                                        

Stanovení 1,3-pentadienu v potravinách metodou          1 580       

GC/MS                                                               

Stanovení aromatických uhlovodíků v potravinách         1 680       

metodou GC                                                          

Stanovení těkavých organických látek                                

v potravinách metodou GC                                1 680       

Stanovení chloraminu                                    1 150       

Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC         1 390       

Stanovení etylacetátu plynovou chromatografií             950         

Stanovení pH vody                                         100         

Stanovení pH ve víně                                      100         

Stanovení přímo redukujících cukrů ve víně                470         

Stanovení tlaku oxidu uhličitého v šumivých a             100         

perlivých vínech                                                    

Stanovení volného oxidu siřičitého ve vínech              960         

metodou FIA                                                         

Výpočet celkového alkoholu ve víně                         30          

Stanovení zásaditosti popela                              380         

Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách               140         

Stanovení veškerých kyselin v lihovinách                  170         

Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a              1 500       

lihovinách                                                          

Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v                     

lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek               340         

Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v                     

lihu a lihovinách s nízkým obsahem těkavých             1 340       

složek                                                              

Stanovení vody v etanolu (lihu) metodou GC                750         

Stanovení furalů v lihu a lihovinách                    1 500       

Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných                     

likérech spektrofotometrickou metodou                   1 280       

Stanovení jakosti chmele; cizí příměsi                    140         

Stanovení jakosti chmele; jemnost vřeténka                 70          

Stanovení jakosti chmele; obsah pecek                     140         

Stanovení jakosti chmele; otluky                          140         

Stanovení jakosti chmele; příprava vzorku                  70          

Stanovení jakosti chmele; rozplevelení                    140         

Stanovení jakosti chmele; škodliví činitelé               140         

Stanovení obsahu náplně v nečokoládových                  100         

cukrovinkách                                                        

Stanovení složení u čokoládových cukrovinek                70          

Stanovení kyselosti celkové u želatinových                160          

cukrovinek                                                          

Stanovení kyselosti pro ovocné komprimáty                 160         

(cukrovinky)                                                        

Stanovení množství hub druhotně napadených hmyzem         230         

Stanovení perforace hub                                   230         

Stanovení obsahu mechanických nečistot hub                 70          

Stanovení vlhkosti hub                                    220         

Stanovení sušiny hub                                      380         

Průkaz druhů mas metodou ELISA                          3 500       

Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny                            

přepočtem přes 3- methylhistidin                        1 210       

Měření pH vodního výluhu masa                             100         

Stanovení podílu uvolněných složek                        100         

Stanovení aktivity vody aw                                370         

Stanovení kostních částí                                  200         

Stanovení provařenosti masných výrobků                    160         

Stálost barvy masných výrobků                              70          

Stanovení obsahu masa                                   6 180       

Stanovení hydroxyprolinu v potravinách                  1 810       

Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených            100         

výrobků                                                             

Stanovení obsahu čokoládové polevy v mražených             50          

výrobcích                                                           

Stanovení volné vody u zabité drůbeže                      50          

Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna            70          

složka                                                              

Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2 - 5           350         

složek                                                              

Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a             500         

více složek                                                         

Stanovení alkaloidů v tabáku a tabákových                           

výrobcích metodou spektrofotometrickou                  2 210       

Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového           2 260       

kouře                                                               

Stanovení nikotinu v kondenzátu cigaretového                        

kouře metodou GC                                        2 260        

Stanovení hmotnostního podílu tabákových částic           410         

Stanovení šířky řezu tabákové směsi v tabákových          270         

výrobcích                                                           

Stanovení vody v cigaretovém kouři metodou GC             740         

Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou             160         

vážkovou                                                            

Detekce specifické DNA v sójových a kukuřičných                     

výrobcích PCR screeningovou metodou s CaMV 35S                      

promotorem a NOS terminátorem                           4 500       

Detekce specifické DNA v potravinách rostlinného                    

původu Real-Time PCR screeningovou metodou s CaMV                    

35S promotorem a NOS terminátorem                       8 170       

Detekce specifické DNA Round Up Ready sóji v                        

sójových výrobcích pomocí PCR metody                    1 500       

Detekce specifické DNA kukuřice Bt-176 v                            

kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody                 4 920       

Stanovení specifické DNA Round Up Ready sóji v                      

sójových výrobcích metodou Real-Time PCR               12 426      

Stanovení specifické DNA Kukuřice Bt-176 v                          

kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR            10 200      

Detekce specifické DNA kukuřice Bt-11 v                             

kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody                 4 920       

Stanovení specifické DNA kukuřice Bt-11 v                           

kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR            10 200      

Detekce specifické DNA kukuřice MON810 v                            

kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody                 4 920       

Stanovení specifické DNA kukuřice MON810 v                          

kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR            10 200      

Detekce specifické DNA bakterií rodu Salmonella v                   

potravinách metodou Real-Time PCR                       6 280       

Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách                     

metodou ELISA                                           3 000       

Stanovení markerových sacharidů v potravinách po                    

předčištění na kolonkách SPE metodou                    2 700       

enzymatickospektrofotometrickou                                     

Stanovení markerových sacharidů v potravinách po                    

předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC       2 700       

Stanovení sacharózy v potravinách                         440         

Stanovení redukujících cukrů v potravinách                430         

Stanovení veškerých cukrů v potravinách                   430          

Stanovení laktózy a maltózy metodou HPLC                1 080       

Stanovení sacharózy, glukózy fruktózy a sorbitolu                   

v potravinách metodou HPLC                                950         

Stanovení spektra cukrů v medu                          1 300       

Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu v potravinách                    

metodou HPLC                                            1 130       

Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, furfuralu a                     

5-ethylfurfuralu metodou HPLC                           1 130       

Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC            360         

1026                                                                

Stanovení "tuku" přímou extrakcí na zařízení              220         

SOXTEC 1026                                                         

Stanovení mastných kyselin v potravinách metodou        1 920       

GC                                                                  

Stanovení sterolů v potravinách metodou GC              2 600       

Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC        2 600       

Stanovení stigmastadienů v olivových olejích            3 100       

metodou GC                                                          

Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232,                   

K270, delta K) v olivovém oleji                           560         

Spektrofotometrické stanovení K270 po úpravě                        

oxidem hlinitým v olivovém oleji                          940         

Stanovení dusíku v potravinách                            590         

Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v                610         

potravinách                                                         

Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou        2 500       

ELISA                                                               

Stanovení potravinové vlákniny v potravinách                        

metodou enzymaticko- gravimetrickou                     3 500       

Stanovení alergenů a specifických bílkovin              3 000       

metodou ELISA                                                       

Stanovení laktózy / galaktózy v potravinách                         

enzymaticko-spektrofotometrickou metodou                1 700       

Stanovení spektra volných aminokyselin metodou          2 670       

HPLC                                                                

Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC              1 110       

Stanovení soli                                            220         

Stanovení organických kyselin v potravinách             1 400       

metodou HPLC                                                        

Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou          950         

HPLC                                                                

Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a                      

xanthophylesteru v potravinách metodou                  2 060       

spektrofotometrickou                                                 

Stanovení alkoholu, extraktu, pH, barvy, energ. u                   

piva na zařízení SCABA                                    560         

Stanovení kyselosti                                       160         

Stanovení objemu, hmotnosti spotřebitelského               70          

balení                                                              

Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech              200         

Dovolené odchylky podle předmětových norem -                        

suché skořápkové plody                                    250         

Stanovení vlhkosti v aromatizovaných cukrech              140         

Stanovení obsahu barevných změn v obilovinách             130         

Stanovení sušiny v potravinách na zařízení MA 50           70          

Přepočet znaku na sušinu, který není uveden v                       

sazebníku jako znak v sušině                               30          

Stanovení šlehatelnosti smetany                            50          

Stanovení energetické hodnoty                           1 580       

Výpočet energetické hodnoty                                50          

Stanovení složení nesourodých potravin -                  250         

makroskopický rozbor                                                

Stanovení složení nesourodých potravin -                  330         

mikroskopický rozbor                                                

Stanovení cizorodé příměsi v potravinách                  250         

Stanovení obsahu skořápek                                 590         

Stanovení napadení obilovin, luštěnin a olejnin                     

skladištními škůdci                                       140         

Stanovení objemové hmotnosti obilovin                      50          

Stanovení příměsí a nečistot při stanovení                          

jednoho znaku v obilovinách                                50          

Stanovení příměsí a nečistot při počtu                               

kontrolovaných znaků více než 1 v obilovinách             210         

Stanovení podílu plných zrn v obilovinách                  70          

Stanovení snětivosti pšenice                               70          

Stanovení mokrého lepku v obilovinách                     140         

Stanovení tažnosti lepku v obilovinách                    160         

Stanovení bobtnavosti lepku v obilovinách                 210         

Stanovení maltózy v žitě                                  470         

Stanovení pšenice tvrdé a obecné                           70          

Stanovení sklovitosti pšenice tvrdé                       140         

Třídění sladovnického ječmene                             220         

Stanovení klíčivosti sladovnického ječmene                430         

Stanovení klíčivé energie sladovnického ječmene           270         

Stanovení podílu kukuřice typu koňský zub a                         

velkozrnné kukuřice                                        50          

Stanovení klíčivosti kukuřice                             430         

Stanovení vlhkosti luštěnin                               220         

Stanovení zrnitosti hrachu jedlého a čočky jedlé           70          

Stanovení muškovitosti luštěnin                           100         

Stanovení vařivosti luštěnin                              210         

Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při                        

stanovení jednoho znaku                                    50          

Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při                        

počtu kontrolovaných znaků více než 1                     210         

Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot                   

při jednoho znaku v olejninách stanovení                             

kontrolovaných znaků více než 1 v olejninách               50          

Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot         210         

při počtu                                                           

Stanovení olejnaté příměsi a nečistot u semen                       

slunečnice a tykvových jader                              140         

Stanovení semen blínu v máku a hořčici                    270         

Stanovení hmotnosti tisíce semen sóji při                  50          

vlhkosti 12%                                                        

Stanovení obsahu vody v obilovinách a výrobcích z         220         

obilovin                                                            

Stanovení obsahu vody v kukuřici (v mletých                          

zrnech a v celých zrnech)                                 380         

Stanovení obsahu hrubé vlákniny v zemědělských                      

a potravinářských výrobcích                             1 180       

Stanovení čísla poklesu u obilovin                        380         

Stanovení popela v obilovinách, luštěninách a             140         

výrobcích z nich                                                    

Stanovení sedimentační hodnoty (SDS test) u               420         

obilovin                                                            

Stanovení vlhkosti a obsahu těkavých látek v                        

olejnatých semenech                                       220         

Stanovení obsahu oleje v olejnatých semenech              480         

Stanovení cukernatosti cukrovky                           160         

Stanovení velikosti hlíz brambor                           50          

Vady hlíz brambor                                         100          

Stanovení odrůdové jednotnosti brambor                     50          

Stanovení odrůdové jednotnosti brambor pomocí                       

polyakrylamidové elektroforézy                          2 540       

Stanovení varného typu brambor                            460         

Stanovení vlhkosti chmele                                 210         

Stanovení konduktometrické hodnoty (KH) chmele            760         

Stanovení výtěžnosti a hmotnosti u sladkovodních          260          

tržních ryb                                                         

Stanovení stolní hodnoty (včetně senzorického                       

hodnocení) u sladkovodních tržních ryb                    520         

Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v                     

potravinách metodou HPLC                                1 030       

Stanovení cyklamátu v potravinách - metodou HPLC        1 200       

Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC         1 990       

Stanovení kyseliny linolové a linolenové v                          

potravinách (tucích a olejích)                          1 080       

Stanovení napadení těstovin škůdci                         70          

Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin          100         

Stanovení očkovitosti těstovin                             50          

Stanovení vlhkosti těstovin                               210         

Stanovení popela v těstovinách                            140         

Stanovení písku v těstovinách                             350         

Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách            100         

Vařivost pro ostatní zkoušky v těstovinách                 50          

Stanovení vaznosti těstovin                                50           

Stanovení zvětšení objemu těstovin                         50          

Stanovení rozvářivosti a lepkavosti těstovin               50          

Stanovení vaječného obsahu v těstovinách                  560         

Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích         220         

Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130 °C v                   

pekařských výrobcích                                      140         

Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130 °C                    

v pekařských výrobcích                                     70          

Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v                   

pekařských výrobcích                                      220         

Stanovení popela v pekařských výrobcích                   140         

Podíl popela nerozpustného v kyselině v                   350         

pekařských výrobcích                                                

Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských               220         

výrobcích                                                            

Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských                  360         

výrobcích                                                           

Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích             440         

Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských             160         

výrobcích                                                           

Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských             50          

výrobcích                                                            

Stanovení kyselosti tvarohové náplně v pekařských         180         

výrobcích                                                           

Stanovení kyselosti ovocné náplně v pekařských            180         

výrobcích                                                           

Stanovení glycidů výpočtem v pekařských výrobcích          50          

Stanovení obsahu bílkovin v pekařských výrobcích          550         

Stanovení zrnitosti strouhanky                             50          

Stanovení příměsi ve strouhance                            50          

Stanovení vody sušením při 105 °C v cukrářských           220         

výrobcích                                                           

Stanovení popela v cukrářských výrobcích                  140         

Podíl popela nerozpustného v kyselině v                   350         

cukrářských výrobcích                                               

Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích                   440         

Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v                    360         

cukrářských výrobcích                                               

Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských            100         

výrobcích                                                            

Stanovení vody sušením při 130 °C v cukrářských           140         

výrobcích                                                           

Stanovení vody vážkově s nasávací hmotou v                           

cukrářských výrobcích                                     220         

Stanovení tuku acidobutyrometricky v cukrářských          210         

výrobcích                                                           

Stanovení sušiny zmrzlin při 105 °C                       160         

Stanovení sušiny zmrzlin při 130 °C                        70          

Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách          210         

Stanovení tuku po hydrolýze ve zmrzlinách                 360         

Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi                   

metodou Schoorla ve zmrzlinách                            440         

Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého                         

pečiva sušením při 105 °C do konstantní hmotnosti         140         

Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v                      

cukrovinkách a trvanlivém pečivu                           70          

Stanovení vlhkosti nápoje v prášku                        140         

Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v                             

cukrovinkách a trvanlivém pečivu                          250         

Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách                   

a trvanlivém pečivu                                       360         

Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a                  210         

trvanlivém pečivu                                                   

Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém               300         

pečivu                                                               

Stanovení čokoládové polevy formované, máčené             170         

Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovinkách a                   

trvanlivém pečivu                                          50           

Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách                   

a trvanlivém pečivu                                       250         

Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém           430         

pečivu                                                              

Stanovení obsahu zlomků a drti v cukrovinkách a                     

trvanlivém pečivu                                          70          

Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách                  130         

Stanovení laktózy v cukrovinkách a trvanlivém             250         

pečivu                                                              

Stanovení theobrominu a kofeinu v cukrovinkách a                    

trvanlivém pečivu                                         810         

Důkaz kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém              50          

pečivu                                                              

Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém         550         

pečivu                                                              

Stanovení kyseliny mravenčí v cukrovinkách a            1 440       

trvanlivém pečivu                                                   

Stanovení etyl- a propylesterů kyseliny                   560         

p-hydroxybenzoové v cukrovinkách a trvanlivém                       

pečivu                                                              

Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a                     

trvanlivém pečivu                                       1 110       

Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských         140         

výrobcích                                                           

Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských             100         

výrobcích                                                           

Stanovení sacharózy polarimetricky v                      200         

cukrovarských výrobcích                                             

Stanovení popela v cukrovarských výrobcích                290         

Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských              250         

výrobcích                                                           

Stanovení barvy cukrovarských výrobků                     220          

Stanovení granulometrického složení u řepného             100         

cukru                                                               

Stanovení obsahu nerozpustných látek v                              

cukrovarských výrobcích                                   220         

Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovarských          50          

výrobcích                                                           

Stanovení ferromagnetických příměsí v                      50          

cukrovarských výrobcích                                             

Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru                270         

Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských         260         

výrobcích                                                            

Stanovení pektinu v želírujícím cukru                     260         

Stanovení želírovací schopnosti v želírovacím             390         

cukru                                                               

Stanovení redukujících cukrů v tekutých cukrech           250         

Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých               50          

cukrech                                                             

Stanovení popela ve škrobu                                140         

Stanovení pH vodního výluhu škrobu                        100         

Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu         120         

škrobu                                                               

Stanovení písku ve škrobu                                 350         

Stanovení barvy škrobu porovnáváním s etalony             160         

Stanovení stipů ve škrobu                                  50          

Stanovení oxidu siřičitého ve výrobcích ze škrobu                   

metodou destilačně titrační                               320         

Stanovení zcukření škrobového sirupu                      170         

Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze              120         

škrobu                                                              

Stanovení redukujících látek a dextrózového                         

ekvivalentu v produktech hydrolýzy škrobu                 600         

Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém             50          

sirupu                                                              

Stanovení alkoholu v pivu                                 300         

Stanovení skutečného extraktu piva                        300         

Stanovení pH piva                                         100         

Stanovení barvy piva                                      200         

Stanovení trvanlivosti piva                               100         

Stanovení zákalu piva                                     200         

Výpočet využitelné energie piva                            50          

Stanovení pěnivosti piva                                   70          

Stanovení cukrů v pivu                                    480         

Stanovení oxidu uhličitého v pivu                         200         

Stanovení trvanlivosti droždí                              80          

Stanovení sušiny droždí                                   140         

Stanovení popela v droždí                                 210          

Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí              160         

Stanovení kyselosti droždí                                180         

Stanovení hustoty vonných a chuťových látek               160         

Stanovení indexu lomu vonných a chuťových látek            90          

Stanovení optické otáčivosti vonných a chuťových           90          

látek                                                               

Stanovení kyselin a čísla kyselosti vonných a             220          

chuťových látek                                                     

Stanovení etanolu destilací ve vonných a                  340         

chuťových látkách                                                   

Stanovení ztrát vonných a chuťových látek sušením         140         

při 105 °C                                                          

Stanovení alkoholu v lihovinách                           350         

Stanovení netěkavých látek rozpustných, cukrů v           210         

lihovinách                                                           

Stanovení veškerých kyselin v lihovinách                  100         

Stanovení esterů ve vinném destilátu a brandy             290         

metodou titrační                                                    

Stanovení aldehydů ve vinném destilátu metodou            780         

titrační                                                            

Stanovení metanolu v brandy a vinném destilátu                       

metodou fotometrickou                                     730         

Stanovení vyšších alkoholů v brandy a vinném                        

destilátu metodou fotometrickou                         1 110       

Stanovení furalu v brandy a vinném destilátu                        

metodou fotometrickou                                   1 440       

Stanovení kyanovodíku v lihovinách                        210         

Stanovení cukrů v lihovinách                              430         

Stanovení hustoty lihovin                                 160         

Stanovení hustoty vín                                     160         

Stanovení alkoholu ve vínech                              350         

Stanovení celkové kyselosti vín                           100         

Stanovení těkavých kyselin ve vínech                      210         

Stanovení oxidu siřičitého ve vínech                      140         

Stanovení a výpočet bezcukerného extraktu ve            1 380       

vínech                                                               

Stanovení popela ve vínech                                390         

Stanovení veškeré kyseliny vinné ve vínech                180         

Stanovení vinného kamene ve vínech                        160         

Stanovení průměrné hmotnosti 100 zdravých plodů,                    

jader suchých skořápkových plodů                           50          

Stanovení počtu celých jader na 100 g nebo na 1                     

libru (454 g) suchých skořápkových plodů                   50          

Stanovení podílu skořápek a zdravých jader u                        

suchých skořápkových plodů                                100         

Stanovení podílu slupek, skořápek a zdravých                        

jader u suchých skořápkových plodů                        200         

Stanovení poměru velikosti jader suchých                   50          

skořápkových plodů                                                  

Stanovení příčného průměru velikosti plodů                          

suchých skořápkových plodů                                 50          

Stanovení jemnosti strouhání suchých skořápkových          50          

plodů                                                               

Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u jader                         

suchých skořápkových plodů a kokosu                       140         

Stanovení ztráty sušením - vlhkosti celých jader          160         

a plodů                                                              

Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u skořápek a                    

slupek suchých skořápkových plodů                         140         

Stanovení celkového popela suchých skořápkových           210         

plodů                                                                

Stanovení popela suchých skořápkových plodů                         

nerozpustného v kyselině - písek                          430         

Stanovení celkové alkality popela suchých                 380         

skořápkových plodů                                                  

Stanovení petroleterového extraktu - tuku suchých                   

skořápkových plodů                                        480         

Stanovení čísla kyselosti izolovaného tuku                          

suchých skořápkových plodů                                 90          

Stanovení veškerého oxidu siřičitého podle                          

Rothenfusera v suchých skořápkových plodech               220         

Stanovení obsahu chloridu sodného v suchých                         

skořápkových plodech                                      160         

Stanovení ztráty pražením suchých skořápkových            160         

plodů                                                               

Stanovení vlhkosti u neloupaných arašídů                  160         

Stanovení obsahu příměsí suchých skořápkových              50          

plodů                                                                

Mechanický rozbor neloupaných arašídů                     230         

Stanovení škůdců u neloupaných arašídů                    230         

Stanovení škůdců u suchých skořápkových plodů             230         

Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích                50          

refraktometricky                                                    

Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických                        

nápojích, manometricky                                     50          

Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických                        

nápojích titrační metodou                                 200         

Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v                       

nealkoholických nápojích                                  200         

Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích             310         

Stanovení cukru v nealkoholických nápojích                350         

Stanovení popela v nealkoholických nápojích               210          

Stanovení kofeinu v nealkoholických nápojích              360         

Stanovení chininu v nealkoholických nápojích              730         

Stanovení sacharinu v nealkoholických nápojích            730         

Stanovení relativní hustoty nealkoholických               160         

nápojů                                                              

Stanovení těkavých kyselin v nealkoholických              210         

nápojích                                                            

Stanovení kyselosti kvasného octa                         170         

Stanovení etanolu v kvasném octě                          420         

Stanovení veškerého extraktu kvasného octa                270         

Stanovení popela v kvasném octě                           380         

Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě         470         

Stanovení sacharózy v kvasném octě                        530         

Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa              50           

Důkaz volných minerálních kyselin v kvasném octě           50          

Stanovení volných minerálních kyselin v kvasném           160         

octě                                                                

Důkaz oxidu siřičitého v kvasném octě                     140         

Stanovení oxidu siřičitého v kvasném octě                 300         

Stanovení ovocného (zeleninového) podílu                6 270       

Stanovení pevného podílu konzervárenských                           

polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny                    70          

Stanovení čísla bobtnavosti konzervárenských                        

polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny                    50          

Stanovení hustoty konzervárenských polotovarů a                      

výrobků z ovoce a zeleniny                                160         

Stanovení extraktu konzervárenských polotovarů a                    

výrobků z ovoce a zeleniny                                300         

Stanovení celistvosti plodů v konzervárenských                      

polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                70          

Stanovení hmotnosti tekutého podílu v                               

konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce          70           

a zeleniny                                                          

Stanovení složení směsi konzervárenských                            

polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny                    70          

Stanovení velikostní vyrovnanosti                                    

konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a            70          

zeleniny                                                            

Stanovení množství drtě v konzervárenských                          

polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                70          

Stanovení hrubé vlákniny v konzervárenských                         

polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                70          

Stanovení neodpeckovaných plodů a pecek v                           

konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce          70          

a zeleniny                                                          

Stanovení nedozrálých, připálených, mechanicky                      

poškozených, skvrnitých a škůdci poškozených                        

plodů nebo jejich upravených částí a plodů se                       

stopkou v konzervárenských polotovarech a                  70          

výrobcích z ovoce a zeleniny                                         

Stanovení kovových částic v konzervárenských                        

polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                70          

Odsíření pulpy při senzorickém hodnocení                            

konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a           140         

zeleniny                                                            

Stanovení hmotnostního podílu ovoce                                 

v konzervárenských polotovarech a výrobcích z              70          

ovoce a zeleniny                                                    

Stanovení obsahu rostlinných příměsí                                

v konzervárenských polotovarech a výrobcích z              70          

ovoce a zeleniny                                                     

Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech                    

a výrobcích z ovoce a zeleniny                            210         

Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech                    

a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky            50          

Stanovení refraktometrické sušiny vnesené               5 500       

rajčatovou surovinou                                                

Stanovení popela a jeho zásaditosti                                 

v konzervárenských v polotovarech a výrobcích z           350         

ovoce a zeleniny                                                    

Stanovení minerálních příměsí (písku)                               

v konzervárenských polotovarech a výrobcích z             420         

ovoce a zeleniny                                                    

Stanovení celkové kyselosti konzervárenských                        

polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny                   200         

Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné)                      

v konzervárenských polotovarech a výrobcích z             530         

ovoce a zeleniny                                                    

Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech                   

a výrobcích z ovoce a zeleniny                            300         

Stanovení éterických olejů v konzervárenských                       

polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                80           

Stanovení obsahu dřeně v konzervárenských                           

polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                80          

Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských                           

polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny               440         

Stanovení kyseliny benzoové konzervárenských                        

polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny metodou           950         

spektrofotometrickou                                                

Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a                            

přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a            140         

zeleniny sušením                                                    

Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a                             

přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a            220         

zeleniny destilační metodou                                         

Stanovení hrubého pektinu v pektinových výrobcích                   

a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce          750         

a zeleniny                                                          

Stanovení rosolotvorné mohutnosti v pektinových                     

výrobcích a přípravcích pro nakládání a                   700         

konzervování ovoce a zeleniny                                       

Stanovení kyseliny benzoové alkalimetrickou                         

titrací v pektinových výrobcích a přípravcích pro                   

nakládání a konzervování ovoce a zeleniny                 100         

Stanovení kyseliny benzoové a benzoanu sodného v                    

pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání                   

a konzervování ovoce a zeleniny                           210         

Zkoušky technického vyhotovení fermentovaného                       

tabáku a tabákových výrobků                               270         

Stanovení popela ve fermentovaném tabáku a                          

tabákových výrobcích                                      380          

Stanovení vody ve fermentovaném tabáku a                            

tabákových výrobcích metodou destilační                   480         

Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném                     

tabáku a tabákových výrobcích                           2 260       

Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření                       

(hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových            200         

výrobků                                                             

Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských            220         

výrobcích                                                           

Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích         210         

Stanovení chloridu sodného v mrazírenských                220         

výrobcích                                                           

Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v                        

ovocných a zeleninových výrobcích- metodou                150         

refraktometrickou                                                   

Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v                        

ovocných a zeleninových výrobcích                         350         

Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových               200         

výrobků                                                             

Stanovení podílu nerozpustného v alkoholu u                         

čerstvé nebo zmrazené kukuřice a hrášku                   490         

Stanovení relativní hustoty ovocných a                    100         

zeleninových šťáv                                                   

Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv         100         

Stanovení formolového čísla ovocných a                    200         

zeleninových šťáv                                                   

Stanovení obsahu fosforu v ovocných a                               

zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou       1 280       

Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné                        

(L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách                        

metodou spektrofotometrickou                            1 700       

Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové                   

v ovocných a zeleninových šťávách. metodou              1 700       

spektrofotometrickou                                                

Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v                          

ovocných a zeleninových šťávách                           950          

Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových                     

šťávách metodou HPLC                                    1 080       

Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v                     

ovocných a zeleninových šťávách metodou                 1 700       

spektrofotometrickou                                                

Stanovení pH ovocných a zeleninových výrobků              100         

Stanovení popela nerozpustného v kyselině v                         

mlýnských výrobcích                                       350         

Stanovení škůdců mlýnských výrobků                        140         

Stanovení ferromagnetických příměsí v mlýnských            50          

výrobcích                                                            

Stanovení zrnitosti mlýnských výrobků                      50          

Stanovení očkovitosti mlýnských výrobků                    50          

Stanovení vody v mlýnských výrobcích                      140         

Stanovení popela v mlýnských výrobcích                    140         

Stanovení titrovatelných kyselin v mlýnských              100         

výrobcích                                                           

Stanovení maltózy v mlýnských výrobcích                   470         

Stanovení obsahu mokrého lepku v mlýnských                140         

výrobcích                                                           

Stanovení bobtnavosti lepku v mlýnských výrobcích         220         

Stanovení cukru podle Schoorla v mlýnských                440         

výrobcích                                                           

Stanovení obsahu tuku v mlýnských výrobcích               360         

Stanovení diastatické mohutnosti mlýnských                460         

výrobků                                                             

Stanovení mokrého lepku v pšeničné mouce                  160         

Zkouška vařivosti krup, rýže, jáhel, pohanky a            100         

luštěnin                                                             

Stanovení škůdců krup, rýže, jáhel, pohanky a             140         

luštěnin                                                            

Stanovení příměsí, nečistot a zrnitosti - jeden                     

znak - u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin             50          

Stanovení příměsí a nečistoty při počtu                             

kontrolovaných znaků více než 1, u krup, rýže,            140         

jáhel, pohanky a luštěnin                                            

Stanovení příměsí a nečistoty při stanovení                         

jednoho znaku u krup, rýže, jáhel, pohanky a               50          

luštěnin                                                            

Stanovení vody v kroupách, rýži, jáhlech, pohance         210         

a luštěninách                                                       

Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a                         

čokoládových cukrovinkách                               3 700       

Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v                         

čokoládě a čokoládových cukrovinkách                    1 730       

Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v                        

čokoládě a čokoládových cukrovinkách                    1 180       

Stanovení obsahu kakaového prášku                       2 780       

Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením                  140         

Stanovení síranového popela škrobu a derivátů             210         

škrobů                                                               

Stanovení obsahu oxidu siřičitého ve škrobech a                     

derivátech škrobů                                         320         

Stanovení ztráty hmotnosti sušením (vakuová                          

sušárna) u dextrózy                                       310         

Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených                        

a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích                        

příměsí a odchylek od základního zbarvení                 230         

sušených jablek                                                     

Stanovení obsahu oxidu siřičitého v sušených                        

jablkách metodou spektrofotometrickou                   1 080       

Stanovení obsahu vody v sušených jablkách                 310         

Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených                        

a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích                        

příměsí a odchylek od základního zbarvení                 230         

sušených hrušek                                                     

Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého v                      

sušených hruškách metodou spektrofotometrickou          1 080       

Stanovení obsahu vody v sušených hruškách                 310         

Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených                        

a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích                        

příměsí a odchylek od základního zbarvení                 230         

sušených broskví                                                    

Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého                        

v sušených broskvích metodou spektrofotometrickou       1 080       

Stanovení obsahu vody v sušených broskvích                310         

Stanovení obsahu škůdců v sušeném ovoci -                 330         

mikroskopicky                                                       

Stanovení obsahu vody v sušených švestkách                310          

Stanovení velikostní vyrovnanosti sušených                 70          

švestek                                                             

Stanovení obsahu vody v rozinkách                         310         

Stanovení obsahu vody v sušených fíkách                   310         

Stanovení obsahu vody v sušených meruňkách                310         

Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových                  1 820       

kondenzátech                                                        

Stanovení surového a beznikotinového bezvodého                      

kondenzátu kouře za použití rutinního                   1 110       

analytického nakuřovacího přístroje                                 

Stanovení surového a beznikotinového bezvodného                      

kondenzátu kouře u cigaret                              1 820       

Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných                          

výrobků sušením do konstantní hmotnosti s pískem          160         

Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných                          

výrobků sušením konstantní dobu s pískem                   70          

Stanovení tuku v mléce a mléčných výrobcích                         

gravimetricky po kyselé hydrolýze                         360         

Stanovení obsahu sušiny a vody v mléčných                           

výrobcích sušených a zahuštěných                          140         

Stanovení titrační kyselosti mléčných výrobků                       

sušených a zahuštěných                                    100         

Zjištění znečištěnin v mléčných výrobcích                           

sušených a zahuštěných                                    100         

Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích                           

sušených a zahuštěných metodou                            210         

acidobutyrometrickou                                                

Stanovení sušiny mražených mléčných výrobků               140         

Stanovení popela mražených mléčných výrobků               370         

Stanovení tuku u mražených mléčných výrobků                         

metodou acidobutyrometrickou                              210         

Stanovení kyselosti mražených mléčných výrobků            100         

Stanovení pH mražených mléčných výrobků metodou           100         

potenciometrickou                                                   

Stanovení glycidů v mražených mléčných výrobcích          480         

Stanovení procenta šlehání mražených mléčných              70          

výrobků                                                             

Stanovení obsahu vody a sušiny u sýrů, tvarohů,                     

krémů a pomazánek                                         140         

Stanovení chloridu sodného u sýrů, tvarohů, krémů         160         

a pomazánek                                                         

Stanovení pH u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek                     

metodou potenciometrickou                                 100         

Stanovení tuku u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek         210         

metodou acidobutyrometrickou                                        

Stanovení tuku vážkovou metodou podle                               

Röse-Gottlieba v mléce a mléčných výrobcích               460         

Stanovení popela u sýrů, tvarohů, krémů a                 210         

pomazánek                                                           

Stanovení tuku v sušině u sýrů, tvarohů, krémů a                    

pomazánek metodou acidobutyrometrickou                    380         

Stanovení stupně kyselosti u sýrů, tvarohů, krémů         100         

a pomazánek                                                         

Stanovení obsahu chloridu sodného v másle                 120         

Stanovení stupně kyselosti filtrovaného tuku              160         

másla                                                               

Stanovení obsahu vlhkosti kaseinu                         140         

Stanovení obsahu tuku v kaseinu                           460         

Stanovení obsahu bílkovin v kaseinu                       610         

Stanovení obsahu popela v kaseinu                         140         

Stanovení volné kyselosti kaseinu                         160         

Stanovení obsahu laktózy v kaseinu                        420         

Stanovení indexu rozpustnosti kaseinu                     210         

Stanovení čistoty kaseinu                                 210         

Stanovení čistoty skořápky slepičích vajec                 70          

konzumních                                                          

Stanovení neporušenosti konzumní skořápky                  70          

slepičích vajec                                                     

Důkaz čistění a umytí slepičích vajec konzumních           70          

Zjištění deformovanosti tvaru slepičích vajec              70          

konzumních                                                           

Zjištění pachu povrchu vejce                               70          

Určení velikosti vzduchové bubliny u slepičích             70          

vajec konzumních                                                    

Zjištění stálosti a polohy vzduchové bubliny u                      

slepičích vajec konzumních                                 70          

Zjištění průhlednosti a tuhosti bílku u slepičích                   

vajec konzumních                                           70           

Zjištění viditelnosti a nepohyblivosti žloutku u                    

slepičích vajec konzumních                                 70          

Zjištění kvality vaječné hmoty po rozbití                  70          

Důkaz olejování vajec slepičích konzumních                 80          

Zjišťování jakosti zabité drůbeže                         340         

Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových         100         

konzervách                                                          

Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových           210         

konzervách                                                          

Stanovení obsahu tuku v drůbežích a zvěřinových           190         

konzervách                                                           

Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a                     

zvěřinových konzervách                                    130         

Stanovení kyselosti škvařeného sádla                      180         

Stanovení obsahu vody ve škvařeném sádle                  140         

Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a            140         

konzerv                                                             

Stanovení chloridu sodného u ryb, rybích výrobků          160         

a konzerv                                                           

Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a               100         

konzerv                                                             

Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků           70          

a konzerv                                                           

Stanovení tuku u ryb, rybích výrobků a konzerv            340         

Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných          360         

výrobcích                                                           

Měření pH masa a masných výrobků metoda                   100         

referenční                                                          

Stanovení obsahu pevných a tekutých částí a                          

rozpuštěného uvolněného tuku ve výrobcích z masa                    

a sterilovaných pokrmech v konzervách                     100         

Stanovení obsahu škrobu ve výrobcích z masa a                       

sterilovaných pokrmech v konzervách                       210         

Stanovení obsahu dusitanů a dusičnanů ve                            

výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v               880         

konzervách                                                          

Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných                       

pokrmech v konzervách                                     100         

Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a                      

sterilovaných pokrmech v konzervách                       180         

Stanovení obsahu tuku nepřímou extrakcí u masa,           220         

masných výrobků a masných konzerv a hotových                        

jídel v konzervách                                                  

Číslo kyselosti tuku masa, masných výrobků a              210         

masných konzerv a hotových jídel v konzervách                       

Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných                  100          

výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech                   

v konzervách                                                        

Stanovení popela u masa, masných výrobků a                350         

masných konzerv a hotových jídel v konzervách                       

Stanovení vody refraktometricky ve včelím medu             50          

Stanovení redukujících cukrů podle Lana a Eynona                    

ve včelím medu                                            460         

Stanovení sacharózy podle Lana a Eynona ve včelím         520         

medu                                                                

Stanovení sacharózy polarizací ve včelím medu             380         

Stanovení kyselosti včelího medu                          200         

Stanovení obsahu pevných látek ve vodě                              

nerozpustných ve včelím medu                              200         

Stanovení popela ve včelím medu                           270         

Stanovení hydroxymethylfurfuralu podle Winklera                      

fotometricky ve včelím medu                               860         

Stanovení diastatické aktivity podle Schadeho ve          910         

včelím medu                                                          

Komplexometrické stanovení vápníku ve včelím medu       1 130       

Stanovení dusíku ve včelím medu                           590         

Důkaz porušení včelího medu škrobovým sirupem,                      

škrobovým cukrem a sladovými výtažky                      100         

Mikroskopický rozbor včelího medu                       1 310       

Stanovení elektrické vodivosti včelího medu               210         

Stanovení pH včelího medu                                 100         

Stanovení tukuprosté sušiny mléka a tekutých              340         

mléčných výrobků                                                    

Stanovení popelovin v mléce a tekutých mléčných           370         

výrobcích                                                            

Stanovení tuku v mléce, smetaně a v jogurtu                         

metodou acidobutyrometrickou                              210         

Stanovení titrační kyselosti mléka a tekutých                       

mléčných výrobků podle Soxhlet - Henkela                  100         

Stanovení kyselosti mléka a tekutých mléčných                       

výrobků pH-metrem                                         100         

Stanovení titrační kyselosti smetany a jogurtu            100         

Stanovení obsahu celkové sušiny mléka, smetany a                    

zahuštěného neslazeného mléka                             160         

Stanovení obsahu tuku vážkovou metodou dle                          

Weibull-Berntropa v kojenecké výživě, a ve                          

zvláštních případech - např. sušené mléčné                          

výrobky pro kojeneckou a dětskou výživu                             

s přídavkem cereálií nebo jiných potravinářských                    

výrobků; speciální krémovité nebo zahuštěné                         

mléčné výrobky s přísadami; mléčné pudingy v              360         

prášku apod., dále v zmrzlinách, mražených                          

krémech a směsích pro jejich výrobu                                  

Stanovení obsahu celkové sušiny zahuštěného               160         

slazeného mléka                                                     

Stanovení obsahu celkové sušiny sýrů a tavených                     

sýrových výrobků                                          140         

Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených                       

sýrových výrobcích                                        230         

Stanovení obsahu tuku v sýrech a tavených                 460         

sýrových výrobcích                                                  

Stanovení obsahu vody v másle                             140         

Stanovení obsahu sušiny tukuprosté a tuku z                         

jednoho zkušebního vzorku másla                           280         

Stanovení sušiny vaječných hmot                           220         

Stanovení teploty tekutých a mražených vaječných           50          

hmot                                                                

Důkaz cizích příměsí ve vaječné hmotě                      50          

Stanovení tuku ve vaječné hmotě                           210         

Stanovení volných masných kyselin ve vaječné              940         

hmotě                                                                

Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných            290         

výrobcích                                                           

Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a                         

sterilovaných pokrmech v konzervách                       220         

Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a                          

masných výrobcích metodou Volhardovou                     220         

Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a                           

masných výrobcích metodou potenciometrickou               180         

Stanovení obsahu vody a těkavých látek ve                           

vepřovém sádle a taveném loji                             210         

Stanovení nečistot nerozpustných v rozpouštědlech                   

tuků ve vepřovém sádle a taveném loji                     440         

Stanovení teploty tání ve vepřovém sádle a                360         

taveném loji                                                        

Stanovení peroxidového čísla ve vepřovém sádle a                    

taveném loji                                              420         

Stanovení čísla kyselosti ve vepřovém sádle a             210         

taveném loji                                                         

Důkaz epihydrinaldehydu ve vepřovém sádle a                70          

taveném loji                                                        

Stanovení jodového čísla ve vepřovém sádle a              430         

taveném loji                                                         

Stanovení Böhmerova čísla ve vepřovém sádle a             430         

taveném loji                                                        

Stanovení čísla zmýdelnění ve vepřovém sádle a            340         

taveném loji                                                        

Stanovení indexu lomu ve vepřovém sádle a taveném         200         

loji                                                                

Stanovení alkality popela koření                          430         

Stanovení popela rozpustného ve vodě u koření             400         

Stanovení škůdců v koření - makroskopicky                 250         

Stanovení škůdců v koření - mikroskopicky                 650          

Stanovení vlhkosti soli                                   140         

Stanovení nerozpustného zbytku v soli                     160         

Stanovení hořčíku a vápníku v soli                        180         

Stanovení obsahu chloridů v soli                          130         

Stanovení síranů v soli                                   590         

Stanovení jodičnanu draselného v soli                     210         

Stanovení jodidu draselného v soli                        460         

Stanovení dusitanů v soli                                 200         

Stanovení zrnitosti soli                                   50          

Stanovení uhličitanů v soli                               160         

Stanovení oxidů trojmocných kovů v soli                   420         

Stanovení příměsí čaje                                    450         

Stanovení škůdců v čaji mikroskopicky                     650         

Stanovení obsahu tříslovin čaje podle Edera               330         

Stanovení obsahu kofeinu v rozpustném čaji                170         

Stanovení prachu a drtě v čaji                            100         

Stanovení kovových příměsí v čaji                          50          

Stanovení cizích příměsí v čaji                            70          

Stanovení obsahu příměsí zelené kávy                      380         

Stanovení obsahu příměsí pražené kávy                     250         

Stanovení jemnosti mletí kávy                             100         

Stanovení průměrné hmotnosti 1 000 zrn kávy               100         

Stanovení škůdců v kávě mikroskopicky                     650         

Stanovení vodného extraktu kávy                           420         

Stanovení celkového popela kávy                           210         

Stanovení celkové alkality popela kávy                    250         

Stanovení popela kávy rozpustného a nerozpustného         340         

ve vodě                                                             

Stanovení písku v kávě                                    420         

Stanovení tuku v kávě                                     340         

Stanovení kofeinu v kávě                                  300         

Stanovení ztrát kávy pražením                             200          

Stanovení obsahu sušiny v kávových a cikorkových          310         

extraktech                                                          

Stanovení sušiny v hotových jídlech a v                   220         

polotovarech jídel                                                   

Stanovení tuku v hotových jídlech a v                     250         

polotovarech jídel přímou extrakcí                                  

Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a           230         

v polotovarech jídel                                                

Stanovení tuku v ostatních výrobcích teplé a              380         

studené kuchyně                                                     

Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi                   

v hotových jídlech a v polotovarech jídel                 430         

Stanovení tuku v hotových jídlech a v                               

polotovarech jídel metodou acidobutyrometrickou           160         

Důkaz přítomnosti škrobu v hotových jídlech a v                     

polotovarech jídel                                        100         

Stanovení obsahu škrobu v hotových jídlech a v                      

polotovarech jídel                                        210          

Stanovení stupně kyselosti v hotových jídlech a v                   

polotovarech jídel                                        120         

Stanovení hmotnosti podílu jednotlivých složek                      

v hotových jídlech a v polotovarech jídel                 140         

Stanovení hmotnostního podílu hlavní složky v                       

hotových jídlech a v polotovarech jídel                    70          

Stanovení sušiny majonézy                                 210         

Stanovení tuku v majonéze                                 300         

Stanovení titrovatelných kyselin v majonéze               200         

Stanovení chloridu sodného v majonéze                     230         

Stanovení pH potravin v hermeticky uzavřených             100         

obalech                                                             

Stanovení obsahu příměsí v koření                         250         

Stanovení nečistot v koření                               250         

Stanovení celkového popela koření                         270         

Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v         420         

koření                                                              

Stanovení obsahu vlhkosti koření destilační               550         

metodou                                                             

Stanovení netěkavého etherového extraktu koření           480         

Stanovení stupně jemnosti mletí koření                    100         

Stanovení piperinu v pepři metodou                      1 080       

spektrofotometrickou                                                

Stanovení celkového obsahu přírodních barviv                        

(ASTA Color) v paprice metodou                          1 080       

spektrofotometrickou                                                

Stanovení obsahu těkavých silic v koření,                           

kořenících látkách a bylinách                             470         

Stanovení celkového obsahu capsanoidů v chilli                      

paprikách a oleoresinech chilli paprik metodou          1 530       

HPLC                                                                

Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu              220         

sušiny                                                              

Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103 °C                220         

Stanovení vodného extraktu čaje                           460         

Stanovení celkového popela čaje                           210         

Stanovení popela rozpustného a nerozpustného ve           220         

vodě v čaji                                                         

Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v         420         

čaji                                                                 

Stanovení obsahu vlhkosti instantního čaje v                        

pevném stavu (ztráta hmotnosti při 103 °C)                140         

Stanovení celkového popela instantního čaje v             220          

pevném stavu                                                        

Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a              220         

ochucovadlech                                                       

Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a            210         

ochucovadlech                                                       

Stanovení písku v dehydratovaných výrobcích a             350         

ochucovadlech                                                       

Stanovení obsahu chloridu sodného v                                 

dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech                 210         

Výpočet organické sušiny dehydratovaných výrobků                    

a ochucovadel                                              50          

Stanovení celkového dusíku dehydratovaných                          

výrobků a ochucovadel                                     590         

Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel           100         

Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a             120         

ochucovadel                                                         

Stanovení tuku v dehydratovaných výrobcích a              380         

ochucovadlech                                                        

Stanovení kyseliny glutamové v dehydratovaných                      

výrobcích a ochucovadlech                                 120         

Makroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a            140         

ochucovadel                                                          

Mikroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a            330         

ochucovadel                                                         

Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích                      

a ochucovadlech                                           950         

Stanovení vlhkosti kávovin                                210         

Stanovení popela kávovin                                  140         

Stanovení písku v kávovinách                              350         

Stanovení vodného extraktu (výluhu) kávovin               270         

Stanovení kyselosti kávovin                               200         

Stanovení barvivosti kávovin                              420         

Stanovení sacharózy a pravotočivých látek kávovin         350         

Stanovení ztráty hmotnosti zelené kávy při 105 °C         220         

Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy                        

(ztráta hmotnosti při 103 °C)                             220         

Stanovení obsahu sušiny hořčice                           210         

Stanovení popela hořčice                                  210         

Stanovení "písku" v hořčici                               350         

Stanovení cukru v hořčici                                 440         

Stanovení kyselosti hořčice                               100         

Stanovení tuku v hořčici                                  500         

Předsušení sušiny hořčice                                 210         

Stanovení chloridu sodného v hořčici                      120         

Stanovení bodu tání tuků a olejů vyjasněním               360         

Stanovení bodu tání tuků a olejů v otevřené               360         

kapiláře                                                            

Stanovení kyselosti a čísla kyselosti tuků a              210         

olejů                                                               

Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při         210         

105 °C)                                                             

Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při                   

125 st. - 130 °C)                                         100         

Stanovení obsahu vody v tucích a olejích metodou                    

Karla Fischera                                            270         

Stanovení popela v tucích a olejích                       220         

Stanovení jódového čísla tuků a olejů                     340          

Stanovení čísla zmýdelnění tuků a olejů                   340         

Stanovení peroxidového čísla tuků a olejů                 420         

Stanovení chloridu sodného v tucích a olejích a v         170         

margarinech                                                         

Stanovení barvy tuků a olejů                              160         

Stanovení a důkaz ethyl- a propylesteru kyseliny                    

p-  hydroxybenzoové v tucích a olejích                    560         

Stanovení a důkaz kyseliny benzoové v tucích a          1 110       

olejích                                                             

Stanovení křivky tuhnutí tuků                             270         

Stanovení anisidinového čísla tuků a olejů                830         

Stanovení indexu lomu tuků a olejů                        200         

Stanovení obsahu nerozpustných nečistot v tucích          290         

a olejích                                                            

Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů                     

referenční metodou                                        570         

Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů                     

extrakcí hexanem                                          570         

Stanovení diethyletherového extraktu tuků a olejů         290         

Stanovení hmotnosti tuků a olejů na jednotku                        

objemu ("litrová hmotnost") ve vzduchu                    430         

Stanovení stability tuků a olejů Schaalovým               140         

testem                                                              

Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků                      

pro průmyslové použití při 20 °C                          100         

Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky             140         

Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou           1 080       

Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v             310         

lihu                                                                

Zjišťování alkality lihu                                   50          

Stanovení kyselosti lihu                                  170         

Stanovení sušiny lepidel                                  210         

Stanovení kyselosti a alkality lepidel                    360         

Stanovení popela lepidel                                  140         

Stanovení volných žíravých alkálií u tenzidů a            310         

detergentů                                                          

Stanovení pH syntetických pracích prostředků              100         

Stanovení pH tenzidů a detergentů                         100         

Stanovení obsahu vody u tenzidů a detergentů              280         

Stanovení oxidu fosforečného v tenzidech a                610         

detergentech                                                        

Stanovení celkového obsahu alkálií a mastných                       

látek u tenzidů a detergentů                              860         

Talířový test tenzidů a detergentů (mycí                  170         

schopnost)                                                          

Mísitelnost tenzidů a detergentů s vodou                   50           

Důkaz přítomnosti opticky zjasňujících prostředků                   

v tenzidech a detergentech (opticky zjasňující             70          

prostředky)                                                         

Stanovení látek rozpustných v etanolu v                             

práškových a pastovitých detergentech                     220         

Stanovení látek nerozpustných v etanolu u                 220         

detergentů a mýdla                                                  

Stanovení odparku lihu                                    200         

Detekce ozářených potravin metodou GC/MS                4 750       

Termoluminiscenční detekce ozářených potravin           4 990       

---------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Příl.2

Mikrobiologické a mikroskopické rozbory

 

-------------------------------------------------------------------

 

Rozbor                                               Výše náhrady 

                                                     nákladů v Kč 

-------------------------------------------------------------------

Průkaz bakterií Bacillus cereus - typizace             380          

Bacillus cereus - technika počítání kolonií                       

vykultivovaných při 30 °C                              220          

Campylobacter - konfirmační testy                    1 700        

Horizontální metoda průkazu termotolerantních                     

druhů rodu Campylobacter                               600          

Clostridium perfringens - konfirmační testy            410          

Horizontální metoda stanovení počtu                               

Clostridium perfringens. Technika počítání             460          

kolonií                                                           

Detekce Escherichia coli - COLItest                     80           

Stanovení počtu Escherichia coli. Technika                        

počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na          500          

membránách - 2 membrány                                           

Stanovení počtu Escherichia coli. Technika                        

počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na          630          

membránách - 4 membrány                                           

Stanovení počtu Escherichia coli. Technika                        

počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na          880          

membránách - 8 membrán                                            

Stanovení počtu                                                   

beta-D-glukuronidázopozitivních Escherichia                       

coli na chromogenní plotnové půdě - Metoda             290          

počítání kolonií při 44 °C                                         

Všeobecné pokyny pro stanovení počtu                              

suspektních Escherichia coli. Technika nejvýše         165          

pravděpodobného počtu.                                            

Horizontální metoda průkazu Escherichia coli                      

O157 - metoda imunomagnetické separace               1 200        

Průkaz Listeria monocytogenes - konfirmační          1 510        

testy                                                             

Průkaz Listeria monocytogenes- mléko a mléčné          430          

výrobky                                                           

Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu          600          

Listeria monocytogenes - část 1: Metoda                           

průkazu                                                           

Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu          600          

Listeria monocytogenes - část 2: Metoda                           

stanovení počtu                                                    

Průkaz Pseudomonas aeruginosa                          220          

Průkaz Pseudomonas aeruginosa za použití               230          

filtru                                                            

Průkaz Pseudomonas aeruginosa - typizace               380          

Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas              220          

Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas za           230          

použití filtru                                                    

Detekce salmonel - SALMtest                             80           

Průkaz salmonel - Salmonella Rapid test                950          

Horizontální metoda průkazu bakterií rodu              570          

Salmonella                                                         

Průkaz bakterií rodu Salmonella - konfirmační          560          

testy                                                             

Průkaz bakterií rodu Shigella                          470          

Průkaz bakterií rodu Shigella - biochemické a          380          

sérologické testy                                                 

Stanovení počtu koagulázopozitivních                              

stafylokoků (Staphylococcus aureus a další                        

druhy) - Část 1: Technika s použitím agarové           230          

půdy podle Baird-Parkera                                          

Stanovení počtu koagulázopozitivních                   380          

stafylokoků (Staphylococcus aureus a další                         

druhy) - Část 1: Plasma, biochemické testy                        

Průkaz Vibrio parahaemolyticus - konfirmační         1 360        

testy                                                             

Průkaz Vibrio parahaemolyticus                         750          

Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia                     

enterocolitica                                         410          

Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia                     

enterocolitica - biochemické testy                     380          

Stanovení celkového počtu mezofilních                             

aerobních a fakultativně anaerobních                              

mikroorganismů kultivací v tekutých půdách             210          

Všeobecné pokyny pro stanovení celkového počtu                    

mikroorganismů; technika počítání kolonií              210          

Jakost vod- stanovení mezofilních bakterií             210          

Stanovení Aspergillus flavus/parasiticus               420          

Stanovení počtu potenciálně toxinogenních                         

plísní Aspergillus flavus na selektivní                           

identifikační půdě - počítání kolonií při 30           340          

°C                                                                 

Průkaz Aspergillus flavus                              210          

Průkaz enterokoků - biochemické testy                   40           

Jakost vod - stanovení intestinálních                  220          

enterokoků                                                         

Stanovení počtu bakterií čeledi                                   

Enterobacteriaceae bez resuscitace - technika                     

nejvýše pravděpodobného počtu a technika               240          

počítání kolonií                                                  

Stanovení počtu bakterií čeledi                        560          

Enterobacteriaceae -konfirmační testy                             

(ENTEROTEST)                                                       

Stanovení spor siřičitany redukujících                            

anaerobů (klostridií) 1: Metoda pomnožení v                       

tekutém mediu; 2: Metoda membránových filtrů           330          

Stanovení počtu Clostridium perfringens -                         

sulfidredukujících klostridií                          460          

Průkaz a stanovení počtu hemolytických koků            210          

Průkaz koliformních bakterií - biochemické              60           

testy                                                             

Stanovení koliformních bakterií v pitné vodě           230          

Stanovení počtu koliformních bakterií ;                           

technika počítání kolonií (vykultivovaných při         210          

30 °C, 35 °C a 37 °C)                                             

Stanovení počtu koliformních bakterií;                            

technika nejvýše pravděpodobného počtu                 210          

Stanovení počtu termotolerantních koliformních                    

bakterií v pitné vodě                                  230          

Jakost vod - stanovení Escherichia coli a                         

koliformních bakterií - část 1: metoda                 230           

membránových filtrů                                               

Jakost vod - Stanovení kultivovatelných                           

mikroorganismů - Stanovení počtu kolonií                          

očkováním do živného agarového kultivačního            420          

média                                                             

Metody zkoušení droždí - stanovení nepravých                      

kvasinek lyzinovou metodou                             210          

Stanovení osmotrofních kvasinek a plísní               220          

Stanovení počtu kvasinek a plísní - technika           210          

počítání kolonií                                                  

Stanovení počtu bakterií mléčného kvašení.                        

Technika počítání kolonií vykultivovaných při                     

30 °C - maso a masné výrobky                           320          

Horizontální metoda stanovení počtu                               

mezofilních bakterií mléčného kvašení -                            

technika počítání kolonií vykultivovaných při          320          

30 °C                                                             

Výrobky z rajčat: Stanovení obsahu plísní              390          

podle Howarda                                                      

Stanovení počtu bakterií rodu Lactobacillus            220          

Stanovení počtu slizotvorných bakterií rodu            210          

Leuconostoc                                                        

Stanovení počtu lipolytických mikrobů                  210          

Stanovení počtu proteolytických mikrobů                210          

Průkaz a stanovení počtu mikrobů rodu Proteus          220          

Stanovení počtu aerobních sporotvorných                210          

mikrobů                                                           

Zjištění přítomnosti a počtu sporotvorných                        

mikrobů rostoucích za anaerobních podmínek                        

(Stanovení mezofilních anaerobních                     210          

mikroorganismů)                                                   

Stanovení počtu termofilních a psychrofilních                     

mikrobů zaléváním do agarové půdy (Stanovení                      

termofilních aerobních, fakultativně                              

anaerobních a anaerobních mikroorganismů)              210          

Metody zkoušení piva - stanovení přítomnosti                      

technologicky nežádoucích mikroorganismů               200          

Metody zkoušení slepičích vajec konzumních -                      

důkaz plísní ve vaječném obsahu                        210          

Mikroskopické vyšetření - nativní preparát              70           

Mikroskopické vyšetření - preparát s                              

jednoduchým obarvením                                   80           

Mikroskopické vyšetření - preparát se složitým                    

barvením (Gramovo barvení)                             130          

Stanovení mikroorganismů membránovou filtrací          230          

Vyšetřování papíru a folií některých hmot                         

přelivovou metodou                                     220          

Odběrová souprava pro mikrobiologické stěry             10           

-------------------------------------------------------------------

 

 

 

Příl.3

Senzorické rozbory

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------

                             Rozbor                               Výše   

                                                                 náhrady 

                                                                 nákladů 

                                                                  v Kč   

--------------------------------------------------------------------------

Senzorické hodnocení  jednoho znaku u jednoho vzorku                 70  

--------------------------------------------------------------------------

Senzorické  hodnocení všech znaků jednoho vzorku bez  mechanické    350  

nebo tepelné úpravy                                                      

--------------------------------------------------------------------------

Senzorické  hodnocení všech znaků jednoho vzorku  s  mechanickou    420  

nebo tepelnou úpravou                                                    

--------------------------------------------------------------------------

Posouzení   označení  na  obalu  dle  obsahu,  včetně  posouzení     70  

funkčnosti obalu jednoho vzorku                                          

--------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Příl.4

Kalkulační vzorec

 

                náklady v Kč = a + x. b

 

kdy:

 

 

a = spotřeba materiálu vyjádřená v Kč (týká se přímých materiál. nákladů)

 

x = počet hodin práce

 

b = náklady na 1 hod práce, které zahrnují:

 

- mzdové a režijní náklady

 

- náklady na spotřebovanou energii použitých přístrojů

Vybraná ustanovení novel

 

 Čl.II vyhlášky č. 469/2005 Sb.

 

Přechodné ustanovení

 

                Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem účinnosti této vyhlášky se stanoví podle dosavadního předpisu.