EKONOMIKA, MARKETING, MANAGEMENT POTRAVINÁŘSKÉHO PODNIKU
Bakalářský studijní program
BEZPEČNOST A KVALITA POTRAVIN
Daňová soustava a rozdělení daní. Zákon o dani z příjmu fyzických a právnických osob.
Daň z příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků - výpočet čistého příjmu zaměstnance, uplatnění slev při zdaňování příjmů.
Ostatní daně přímé.
Daně nepřímé - modelový příklad DPH
Veřejné
zdravotní a sociální pojištění.
Nemocenské pojištění.
Státní sociální podpora.
Podnikání - základní pojmy. Druhy podnikání.
Vedení evidence příjmů a výdajů, majetku v samostatně výdělečné činnosti, odpisy majetku.
Vybraná témata pracovního práva. Zákon o zaměstnanosti.
Zahraniční stravné - sazby 2024
Marketing, základní pojmy, podnikatelské koncepce, marketingové řízení, taktika a strategie, marketingové strategie, marketingový plán.
Studijní materiály marketing - Foret, M. a kol. Marketing, základy a principy.
Marketingový výzkum, nákupní chování spotřebitelů.
Studijní materiály marketing - Foret, M. a kol. Marketing, základy a principy.
Marketingový mix.
Distribuce - studijní materiály
Management. Manažerské funkce. Rozhodování, rozhodovací analýza. Time building - plánování času.
Paretovo pravidlo - video
Komunikace se zákazníkem, komunikační dovednosti.