EKONOMIKA, MARKETING, MANAGEMENT POTRAVINÁŘSKÉHO PODNIKU

Bakalářský studijní program

BEZPEČNOST A KVALITA POTRAVIN

 

 

Daňová soustava a rozdělení daní. Zákon o dani z příjmu fyzických a právnických osob.

                       

Daň z příjmů ze závislé činnosti a funkčních požitků - výpočet čistého příjmu zaměstnance, uplatnění slev při zdaňování příjmů.

 

Ostatní daně přímé.

  

Daně nepřímé - modelový příklad DPH

     
Veřejné zdravotní a sociální pojištění. Nemocenské pojištění.

                                                                          

Státní sociální podpora.

 

Podnikání - základní pojmy. Druhy podnikání.

 

Vedení evidence příjmů a výdajů, majetku v samostatně výdělečné činnosti, odpisy majetku.

 

Vybraná témata pracovního práva. Zákon o zaměstnanosti.

 

Zahraniční stravné - sazby 2024

       

Marketing, základní pojmy, podnikatelské koncepce, marketingové řízení, taktika a strategie, marketingové strategie, marketingový plán.

         Studijní materiály marketing - Foret, M. a kol. Marketing, základy a principy. 

 

Marketingový výzkum, nákupní chování spotřebitelů.

      

        Studijní materiály marketing - Foret, M. a kol. Marketing, základy a principy. 

 

 

Marketingový mix.

        

       Distribuce - studijní materiály

              

Management. Manažerské funkce. Rozhodování, rozhodovací analýza. Time building - plánování času.

Paretovo pravidlo - video

 

Komunikace se zákazníkem, komunikační dovednosti.