Hygiena a technologie drůbeže, králíků a zvěřiny (2350/H1DKZ) – povinný předmět


Cílem je seznámit studenty se základními teoretickými a významnými praktickými dovednostmi v oblasti porážení a hygieny zpracování drůbeže a králíků a s požadavky na získávání a hygienické zpracování zvěřiny a masa farmově chované zvěře, a to včetně technologického zpracování a označování s ohledem na platnou legislativu EU a ČR a nejdůležitějších aspektů bezpečnosti a jakosti těchto komodit.

KA 4-10 up
Dodávání malého množství drůbeže, králíků a zvěřiny přímému spotřebiteliVýukový materiál
Hygiena a technologie poražení králíkůVýukový materiál
Produkce a zpracování drůbeže – Výukový materiál
Produkce farmově chované zvěře – Výukový materiál
Strojně oddělené maso – Výukový materiál
Získávání zvěřiny – Výukový materiál
Zpracování drůbeže a drůbežího masa – Výukový materiál
Hodnocení jakosti drůbežích masných výrobků a drůbežího tuku – Metodika
Kontrola hygieny výrobního procesu – Metodika
Strojně oddělené drůbeží masa – praktická výuka – Metodika
Vyšetření těl ulovené zvěře – Metodika

Fotodokumentace:
Hygiena a technologie drůbeže, králíků a zvěřiny

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a lacus lorem, et hendrerit erat. Pellentesque facilisis luctus ante, et blandit leo facilisis non. Quisque sit amet risus enim. Ut semper, enim a sagittis cursus, mauris sem euismod nisi, id pulvinar dui tortor condimentum nisi. Donec ultrices eros et massa dignissim interdum. Morbi ullamcorper aliquam eros mattis faucibus. Nullam turpis lectus, porta non ornare at, tempor at odio. Mauris facilisis eros id diam consequat sed cursus dolor accumsan. Praesent vel felis nec erat feugiat pulvinar in et velit.