Hygiena produkce masa I., II. (2350/V1MA1) – povinný předmět


2350 / V1MA1  Hygiena produkce masa I

Hygiena produkce masa je předmět, který se zabývá veterinárně hygienickými podmínkami produkce masa jatečných a jiných zvířat. Vysvětluje působení intravitálních faktorů ovlivňujících jakost a zdravotní nezávadnost masa a zabývá se technologickými a hygienickými podmínkami při porážení jatečných zvířat. Zaměřuje se na veterinární hygienické podmínky zpracování masa a vedlejších jatečných produktů s cílem zajištění hygienické a zdravotní nezávadnosti potravin.

 

2350 / V1MA2  Hygiena produkce masa II

Hygiena produkce masa je předmět, který se zabývá veterinárně hygienickými podmínkami produkce masa jatečných a jiných zvířat. Vysvětluje působení intravitálních faktorů ovlivňujících jakost a zdravotní nezávadnost masa a zabývá se technologickými a hygienickými podmínkami při porážení jatečných zvířat. Zaměřuje se na veterinární hygienické podmínky zpracování masa a vedlejších jatečných produktů s cílem zajištění hygienické a zdravotní nezávadnosti potravin.