Řízení kvality potravin (2210/H1RK) – povinně volitelný předmět


V tak náročném oboru výroby nebo zpracování potravin, lze požadavky na zdravotní nezávadnost, bezpečnost a kvalitu považovat za klíčové a naplňování těchto závazků je nezbytné prokázat i např. prostřednictvím nezávislého auditu, který podtrhne kontroly prováděné státními dozorovými orgány. Pro uplatnění na náročných evropských nebo dokonce světových trzích je certifikace jakosti a zdravotní nezávadnosti nezbytně nutným předpokladem. Cílem výuky je získání komplexního pohledu na problematiku řízení kvality a bezpečnosti potravin v potravinářských provozech z hlediska závazných i dobrovolných systémů, pravidel a kontrolních mechanismů.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla a lacus lorem, et hendrerit erat. Pellentesque facilisis luctus ante, et blandit leo facilisis non. Quisque sit amet risus enim. Ut semper, enim a sagittis cursus, mauris sem euismod nisi, id pulvinar dui tortor condimentum nisi. Donec ultrices eros et massa dignissim interdum. Morbi ullamcorper aliquam eros mattis faucibus. Nullam turpis lectus, porta non ornare at, tempor at odio. Mauris facilisis eros id diam consequat sed cursus dolor accumsan. Praesent vel felis nec erat feugiat pulvinar in et velit.