Legislativa v gastronomii

Přednášky

1.       Právní předpisy, publikace právních předpisů, jejich platnost, účinnost a právní síla. Organizace zákonodárné, výkonné a soudní moci a její vztah k potravinám v gastronomii. 22. 9. 1. a 2. přenáška

2.       Zákonodárný proces. EU – orgány EU, primární a sekundární právo EU. 29.9.  1. a 2. přenáška

3.       Přímo použitelné předpisy EU v oblasti bezpečnosti potravin a hygieny potravin v gastronomii. 6.10.  3. přednáška

4.       Hygienický balíček. Kontrola nad potravinovým právem. 13.10.  4. přednáška

5.       Zákon o ochraně veřejného zdraví. Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby. Protikuřácký zákon. 20.10. 5. přednáška

6.       Zákon o potravinách a tabákových výrobcích. Dozor nad potravinami 27.10. 6. přednáška

7.       Přímo použitelné předpisy EU v oblasti poskytování informací o potravinách a pokrmech spotřebitelům. 3.11. 7. přednáška

8.       Požadavky na potraviny 10.11. 8. přednáška

9.       17.11. Státní svátek

10.   Veterinární zákon, MVO 24.11. 10. přednáška

11.   Právní předpisy upravující odpady v gastronomii. 1.12 11. přednáška

12.   Zákon o ČOI, zákon o SZPI, zákon o ochraně spotřebitele. 8.12. 12. přednáška

13.   Nové potraviny. Ochranné známky. Akrylamid.15.12. 13. přednáška akrylamid 13. přednáška trestné činy

  zpět