1.
Právní
předpisy, publikace právních předpisů, jejich platnost,
účinnost
a právní síla. Organizace
zákonodárné, výkonné a soudní
moci a její vztah k
potravinám v gastronomii. 22. 9. 1. a 2. přenáška
2. Zákonodárný proces. EU – orgány EU, primární a sekundární právo EU. 29.9. 1. a 2. přenáška
3.
Přímo použitelné předpisy EU v oblasti bezpečnosti potravin a hygieny
potravin v gastronomii. 6.10. 3. přednáška
4.
Hygienický balíček. Kontrola nad potravinovým právem. 13.10. 4. přednáška
5.
Zákon o ochraně veřejného zdraví. Vyhláška o hygienických požadavcích na
stravovací služby. Protikuřácký zákon. 20.10. 5. přednáška
6.
Zákon o potravinách a tabákových výrobcích. Dozor nad potravinami 27.10. 6. přednáška
7.
Přímo použitelné předpisy EU v oblasti poskytování informací o potravinách
a pokrmech spotřebitelům. 3.11. 7. přednáška
8.
Požadavky na potraviny 10.11. 8. přednáška
9.
17.11. Státní svátek
10. Veterinární zákon, MVO 24.11. 10. přednáška
11. Právní předpisy upravující odpady v gastronomii. 1.12 11. přednáška
12. Zákon o ČOI, zákon o SZPI, zákon o ochraně
spotřebitele. 8.12. 12. přednáška
13. Nové potraviny. Ochranné známky. Akrylamid.15.12. 13. přednáška akrylamid 13. přednáška trestné činy