1. Právní předpis a norma, zákonodárný proces. Vyhledávání předpisů a práce s nimi. Weby pro gastronomii 1. cvičení
2. Průběh kontroly ve stravovacím zařízení. Protokol o konrole. Přestupky. 2. cvičení
3. Řešení modelových příkladů z oblasti obecných požadavků v gastronomii, registrace a schvalování podniků v gastronomii. 3. cvičení
4. Řešení modelových příkladů z oblasti dozoru ve stravovacích službách. . 4. cvičení
5. Řešení modelových případů z oblasti čištění a desinfekce v gastronomii a modelové příklady vztahující se k alergenům 5. cvičení
6. Řešení modelových příkladů vztahujících se k masu a masným výrobkům v gastronomii. 6. cvičení
7. Řešení modelových příkladů vztahujících se k mléku a mléčným výrobkům v gastronomii. 7. cvičení
8. Řešení modelových příkladů vztahujících se k pekařským a cukrářským výrobkům v gastronomii. 8.cvičení
9. Terénní zjišťování nedostatků ve stravovacích službách I (restaurace, rychlé občerstvení).
10. Řešení modelových příkladů vztahujících se k pivu, vínu a nealkoholickým nápojům v gastronomii. 10.cvičení
11. Řešení modelových příkladů vztahujících se k prodeji malých množství, rozvážce hotových jídel a modelových příkladů vztahující se k houbám 11. cvičení
12. Terénní zjišťování nedostatků ve stravovacích službách II (vánoční trhy). Odevzdání protokolů.
13. Prezentace studentů o zjištěných nedostatcích. Zápočet.