Právní předpisy, kontrola a dozor v gastronomii

Cvičení


1.   Právní předpis a norma, zákonodárný proces. Vyhledávání předpisů a práce s nimi. Weby pro gastronomii 1. cvičení

2.   Průběh kontroly ve stravovacím zařízení. Protokol o konrole. Přestupky. 2. cvičení

3.   Řešení modelových příkladů z oblasti obecných požadavků v gastronomii, registrace a schvalování podniků v gastronomii. 3. cvičení

4.   Řešení modelových příkladů z  oblasti dozoru ve stravovacích službách. . 4. cvičení

5.   Řešení modelových případů z oblasti čištění a desinfekce v gastronomii a modelové příklady vztahující se k alergenům 5. cvičení

6.   Řešení modelových příkladů vztahujících se k masu a masným výrobkům v gastronomii.  6. cvičení

7. Řešení modelových příkladů vztahujících se k mléku a mléčným výrobkům v gastronomii. 7. cvičení

8.   Řešení modelových příkladů vztahujících se k pekařským a cukrářským výrobkům v gastronomii. 8.cvičení

9.  Terénní zjišťování nedostatků ve stravovacích službách I (restaurace, rychlé občerstvení). 

10. Řešení modelových příkladů vztahujících se k pivu, vínu a nealkoholickým nápojům v gastronomii. 10.cvičení

11.  Řešení modelových příkladů vztahujících se k prodeji malých množství, rozvážce hotových jídel a modelových příkladů vztahující se k houbám 11. cvičení

12.  Terénní zjišťování nedostatků ve stravovacích službách II (vánoční trhy). Odevzdání protokolů.

13.  Prezentace studentů o zjištěných nedostatcích. Zápočet. 

zpet