1.Legislativní požadavky EU v gastronomii. Pojmy. Nařízení EP a Rady č. 178/2002. 1. přednáška
2. Obecné
požadavky na stravovací služby. Působnost hygienického
balíčku v gastronomii. Registrace a schvalování v
gastronomii. 2. přednáška
3. Zákon
o potravinách a tabákových
výrobcích. Prováděcí vyhlášky
k zákonu o potravinách a tabákových
výrobcích. Dozor nad potravinami. Zákon o SZPI. 3. přednáška
4.Nařízení o poskytování informací o potravinách č. 1169/2011 4. přednáška
5. Legislativní požadavky na sanitaci a alergeny v gastronomii. 5. přednáška
6. Legislativní požadavky na maso a masné výrobky ve stravovacích službách. 6. přednáška
7. Legislativní požadavky na mléko a mléčné výrobky ve stravovacích službách. 7. přednáška
8. Legislativní požadavky na pekařské a cukrářské výrobky ve stravovacích službách. 8. přednáška
9. Legislativní požadavky na označování a zatřiďování vína. 9. přednáška
10. Legislativní požadavky na alkoholické a nealkoholické nápoje v gastronomii. 10. přednáška
11. Legislativní požadavky na houby a malá množství a rozvážkový prodej a prodej na dálku.11. přednáška
12. Legislativní
požadavky na koření, jedlou sůl, ochucovadla, studené
omáčky, dresinky, hořčice a nealkoholické nápoje ve stravovacích službách. 25.11. 12. přednáška
13. Legislativní požadavky na speciality v gastronomii. 13. přednáška a ostatní právní předpisy týkající se potravin (obaly, aditiva, aromata) 13a. přednáška