Právní předpisy, kontrola a dozor v gastronomii

Přednášky

1.Legislativní požadavky EU v gastronomii. Pojmy. Nařízení EP a Rady č. 178/2002.  1. přednáška

2.  Obecné požadavky na stravovací služby. Působnost hygienického balíčku v gastronomii. Registrace a schvalování v gastronomii. 2. přednáška

3.  Zákon o potravinách a tabákových výrobcích. Prováděcí vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích. Dozor nad potravinami. Zákon o SZPI. 3. přednáška

4.Nařízení o poskytování informací o potravinách č. 1169/2011 4. přednáška

5. Legislativní požadavky na sanitaci a alergeny v gastronomii. 5. přednáška

6. Legislativní požadavky na maso a masné výrobky ve stravovacích službách. 6. přednáška  

7. Legislativní požadavky na mléko a mléčné výrobky ve stravovacích službách. 7. přednáška

8. Legislativní požadavky na pekařské a cukrářské výrobky ve stravovacích službách. 8. přednáška

9. Legislativní požadavky na označování a zatřiďování vína.  9. přednáška

10. Legislativní požadavky na alkoholické a nealkoholické nápoje v gastronomii. 10. přednáška

11.  Legislativní požadavky na houby a malá množství a rozvážkový prodej a prodej na dálku.11. přednáška

12. Legislativní požadavky na koření, jedlou sůl, ochucovadla, studené omáčky, dresinky, hořčice a nealkoholické nápoje ve stravovacích službách. 25.11. 12. přednáška

13.  Legislativní požadavky na speciality v gastronomii.  13. přednáška  a ostatní právní předpisy týkající se potravin (obaly, aditiva, aromata)  13a. přednáška     

  zpet