Navazující studijní program

ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST A KVALITA POTRAVIN V GASTRONOMII

PRÁVNÍ PŘEDPISY, KONTROLA A DOZOR V GASTRONOMII

Předmět zahrnuje právní předpisy, které upravují problematiku požadavků na zajišťování bezpečnosti potravin v gastronomii z pohledu veterinárního, potravinářského, veřejného zdraví i zemědělského. Obsahuje legislativní úpravu podmínek výroby, zpracování, přepravy, skladování, distribuce a prodeje potravin a surovin živočišného i rostlinného původu s dopadem do oblasti gastronomie, dále zajišťování kontroly těchto podmínek provozovatelem, dozoru dodržování těchto podmínek orgány státního dozoru, právní úpravu činnosti systémů rychlého varování a dále právní podmínky účasti na zajišťování bezpečnosti potravin spotřebitelem.

Garant předmětu:

Doc. MVDr. Petr Chloupek, Ph.D.

Učitelé:

Ing. Kamila Novotná Kružíková, Ph.D.

MVDr. Tereza Popelková

MVDr. Petra Vošmerová, Ph.D. 

Požadavky na přípravu studenta v průběhu studia

Podmínky k udělení zápočtu

Podmínky k vykonání zkoušky

Doporučená literatura

cit.vfu.cz/lega/


zpet