Navazující studijní program
ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST A KVALITA POTRAVIN V GASTRONOMII
PRÁVNÍ PŘEDPISY, KONTROLA A DOZOR V GASTRONOMII
Předmět zahrnuje
právní předpisy,
které upravují problematiku požadavků na
zajišťování bezpečnosti potravin
v gastronomii
z pohledu veterinárního, potravinářského,
veřejného zdraví i zemědělského.
Obsahuje legislativní úpravu podmínek
výroby, zpracování, přepravy,
skladování,
distribuce a prodeje potravin a surovin živočišného i
rostlinného původu
s dopadem do oblasti gastronomie, dále
zajišťování kontroly těchto
podmínek provozovatelem, dozoru dodržování těchto
podmínek orgány státního
dozoru, právní úpravu činnosti systémů
rychlého varování a dále
právní podmínky
účasti na zajišťování bezpečnosti potravin
spotřebitelem.
Garant předmětu:
Doc. MVDr. Petr Chloupek, Ph.D.
Učitelé:
Ing. Kamila Novotná Kružíková, Ph.D.
MVDr. Tereza Popelková
MVDr. Petra Vošmerová, Ph.D.
Požadavky na přípravu studenta v průběhu studia
- teoretická příprava na probíhající semináře
- plnění zadaných úkolů - řešení příkladů
Podmínky k udělení zápočtu
- aktivní účast na seminářích (max. 2 omluvené absence)
- aktivní řešení praktických příkladů na cvičeních
Podmínky k vykonání zkoušky
- zápočet
- praktické
znalosti - ověření u
praktické zkoušky (řešení praktických příkladů)
- teoretické
znalosti - ověření u ústní zkoušky
Doporučená literatura
cit.vfu.cz/lega/