Legislativa a kontrola potravin

Cvičení


1.   Právní předpis, právní norma, moc zákonodárná a zákonodárný proces v ČR a EU. 20.9. 1. cvičení

2.   Hygienický balíček. Obecné požadavky na označování potravin. 27.9.

3.   Příklady na dozor. Zákon o SZPI. Kontrolní řád. 4.10. 3. cvičení

4. Protokol. 11.10.2021

5.   Požadavky na označování masa a masných výrobků, produktů rybolovu a akvakultury. 18.10. 5. cvičení

6.   Požadavky na označování mléka a mléčných výrobků, vajec a výrobků z nich. 25.10. 6. cvičení

7.   Kontrola značení potravin v tržní síti č. 1 GLOBUS. (cv. 1-5: obecné požad. a pož. na  maso a mléko, dozorové kompetence nad potravinami ŽP) 1.11.

8.   Požadavky na označování medu, sladidel, cukrovinek, čokolády a alkoholických nápojů, vína. 8.11. 8.cvičení

9.   Kontrola značení potravin v tržní síti č. 2 TESCO (cv. 8: med, cukrovinky, alkohol. nápoje) 15.11.

10.  Požadavky na označování nealko nápojů, ovoce a zeleniny, skořápkových plodů, hub, brambor, luštěnin, olejnatých semen, škrobu, jedlých tuků a olejů 22.11. 10.cvičení

11.  Požadavky na označování čaje, kávy, kávovin, mlýnských obilných výrobků, těstovin, pekařských a cukrářských výrobků, koření, jedlé soli, dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček, dresinků, hořčice, kvasného octa a droždí. 29.11. 11. cvičení

12.  Kontrola značení potravin v tržní síti KAUFLAND (cv. 9-10: ovoce, zelenina, čaj, káva, nealko nápoje a mlýnské výrobky a cukrářské v.). Deadline odevzdání protokolů 6.12.2020

13.  Prezentace protokolů studenty. Zápočet 13.12.