Bakalářský studijní program
BEZPEČNOST A KVALITA POTRAVIN
VETERINÁRNÍ A POTRAVINÁŘSKÁ LEGISLATIVA
Předmět
zahrnuje právní předpisy, které upravují
problematiku požadavků na zajišťování bezpečnosti
potravin z pohledu veterinárního,
potravinářského, veřejného zdraví i
zemědělského. Obsahuje legislativní úpravu
podmínek výroby, zpracování, přepravy,
skladování, distribuce a prodeje potravin a surovin
živočišného i rostlinného původu, dále
zajišťování kontroly těchto podmínek
provozovatelem, dozoru dodržování těchto podmínek
orgány státního dozoru, právní
úpravu činnosti systémů rychlého
varování a dále právní
podmínky účasti na zajišťování
bezpečnosti potravin spotřebitelem.
Garant předmětu:
MVDr. Petra Mačáková, Ph.D.
Učitelé:
MVDr. Petra Mačáková, Ph.D.
Ing. Kamila Novotná Kružíková, Ph.D.
Požadavky na přípravu studenta v průběhu studia
Podmínky k udělení zápočtu
Podmínky k vykonání zkoušky
Doporučená literatura