logo

Bakalářský studijní program

BEZPEČNOST A KVALITA POTRAVIN 

VETERINÁRNÍ A POTRAVINÁŘSKÁ LEGISLATIVA


Předmět zahrnuje právní předpisy, které upravují problematiku požadavků na zajišťování bezpečnosti potravin z pohledu veterinárního, potravinářského, veřejného zdraví i zemědělského. Obsahuje legislativní úpravu podmínek výroby, zpracování, přepravy, skladování, distribuce a prodeje potravin a surovin živočišného i rostlinného původu, dále zajišťování kontroly těchto podmínek provozovatelem, dozoru dodržování těchto podmínek orgány státního dozoru, právní úpravu činnosti systémů rychlého varování a dále právní podmínky účasti na zajišťování bezpečnosti potravin spotřebitelem. 

 

Garant předmětu:

MVDr. Petra Mačáková, Ph.D.

Učitelé:

MVDr. Petra Mačáková, Ph.D.

Ing. Kamila Novotná Kružíková, Ph.D.

Požadavky na přípravu studenta v průběhu studia

Podmínky k udělení zápočtu

Podmínky k vykonání zkoušky

Doporučená literatura

cit.vfu.cz/vapl/

cit.vfu.cz/vetleg/

zpet