____________________________________________________________
Systém ASPI - stav k 28.7.2019 do částky 80/2019 Sb. a 23/2019 Sb.m.s. - RA1422
132/2015 Sb. - o sazebníku náhrad nákladů na rozbory prováděné laboratořemi SZPI pro účely kontroly - stav k 19. 8.2019
132/2015 Sb.
VYHLÁŠKA
ze dne 4. června 2015
o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly
Změna: 396/2016 Sb.
Změna: 129/2019 Sb.
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb. a zákona č. 138/2014 Sb. (dále jen "zákon"):
§ 1
Předmět úpravy
Tato vyhláška stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory vzorků zemědělských výrobků, potravin včetně pokrmů a tabákových výrobků prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 6 zákona a výši paušální částky nákladů vzniklých v souvislosti s kontrolou podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona.
§ 2
Náhrady nákladů
(1) Výše náhrad nákladů za rozbory podle § 1 je stanovena v přílohách č. 1 a 2 k této vyhlášce. Součástí výše náhrad nákladů za rozbory jsou i náklady na přípravu vzorku k rozboru. Příloha č. 1 k této vyhlášce stanoví výši náhrad nákladů za fyzikálně-chemické rozbory, příloha č. 2 k této vyhlášce stanoví výši náhrad nákladů za senzorické rozbory.
(2) Výše náhrady nákladů za rozbor, který není v přílohách č. 1 a 2 k této vyhlášce uveden, se stanoví podle kalkulačního vzorce uvedeného v příloze č. 3 k této vyhlášce.
§ 2a
Paušální částka nákladů
Výše paušální částky nákladů podle § 1 je 500 Kč na jednoho inspektora za každou započatou hodinu výkonu činnosti podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona.
§ 3
Přechodné ustanovení
Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 541/2002 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.
§ 4
Zrušovací ustanovení
Zrušuje se:
1. Vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů.
2. Vyhláška č. 469/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů.
§ 5
Účinnost
Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. července 2015.
Ministr:
Ing. Jurečka v. r.
Příloha 1
Fyzikálně-chemické rozbory
Rozbor Výše
náhrady
nákladů
v Kč
--------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC 1 030
2. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou H 1 990
3. Stanovení napadení těstovin škůdci 70
4. Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin 100
5. Stanovení očkovitosti těstovin 50
6. Stanovení vlhkosti těstovin 210
7. Stanovení popela v těstovinách 140
8. Stanovení písku v těstovinách 350
9. Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách 100
10. Stanovení zvětšení objemu těstovin 50
11. Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích 220
12. Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130°C v pekařských výrobcích 140
13. Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130°C v pekařských výrobcích 70
14. Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v pekařských výrobcích 220
15. Stanovení popela v pekařských výrobcích 140
16. Podíl popela nerozpustného v kyselině v pekařských výrobcích 350
17. Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích 220
18. Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích 360
19. Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích 440
20. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160
21. Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských výrobcích 50
22. Stanovení příměsi ve strouhance 50
23. Stanovení vody sušením při 105°C v cukrářských výrobcích 220
24. Stanovení popela v cukrářských výrobcích 140
25. Podíl popela nerozpustného v kyselině v cukrářských výrobcích 350
26. Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích 440
27. Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích 360
28. Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích 100
29. Stanovení sušiny zmrzlin při 105°C 160
30. Stanovení sušiny zmrzlin při 130°C 70
31. Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách 210
32. Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách 440
33. Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého pečiva sušením při 105°Crette 140
do konstantní hmotnosti
34. Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 70
35. Stanovení vlhkosti nápoje v prášku 140
36. Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 250
37. Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 360
38. Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 210
39. Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 300
40. Stanovení čokoládové polevy formované, máčené 170
41. Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 250
42. Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 430
43. Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách 130
44. Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 550
45. Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 1 110
46. Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských výrobcích 140
47. Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských výrobcích 100
48. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích 200
49. Stanovení popela v cukrovarských výrobcích 290
50. Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích 250
51. Stanovení barvy cukrovarských výrobků 220
52. Stanovení granulometrického složení u řepného cukru 100
53. Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích 220
54. Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích 50
55. Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru 270
56. Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích 260
57. Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých cukrech 50
58. Stanovení popela ve škrobu 140
59. Stanovení pH vodního výluhu škrobu 100
60. Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu 120
61. Stanovení písku ve škrobu 350
62. Stanovení stipů ve škrobu 50
63. Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu 120
64. Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém sirupu 50
65. Stanovení alkoholu v pivu 300
66. Stanovení skutečného extraktu piva 300
67. Stanovení pH piva 100
68. Stanovení barvy piva 200
69. Stanovení trvanlivosti piva 100
70. Výpočet využitelné energie piva 50
71. Stanovení pěnivosti piva 70
72. Stanovení cukrů v pivu 480
73. Stanovení trvanlivosti droždí 80
74. Stanovení sušiny droždí 140
75. Stanovení popela v droždí 210
76. Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí 160
77. Stanovení kyselosti droždí 180
78. Stanovení hustoty vonných a chuťových látek 160
79. Stanovení alkoholu v lihovinách 350
80. Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách 210
81. Metody zkoušení lihovin. Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy 100
82. Stanovení kyanovodíku v lihovinách 210
83. Stanovení cukrů v lihovinách 430
84. Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích refraktometricky 50
85. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky 50
86. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou 200
87. Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích 200
88. Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích 310
89. Stanovení cukru v nealkoholických nápojích 350
90. Stanovení popela v nealkoholických nápojích 210
91. Stanovení kyselosti kvasného octa 170
92. Stanovení etanolu v kvasném octě 420
93. Stanovení veškerého extraktu kvasného octa 270
94. Stanovení popela v kvasném octě 380
95. Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě 470
96. Stanovení sacharózy v kvasném octě 530
97. Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa 50
98. Stanovení pevného podílu konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny 70
99. Stanovení hmotnostního podílu ovoce v konzervárenských polotovarech a výrobcích 70
z ovoce a zeleniny
100. Stanovení obsahu rostlinných příměsí v konzervárenských polotovarech a výrobcích 70
z ovoce a zeleniny
101. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 210
102. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 50
refraktometricky
103. Stanovení popela a jeho zásaditosti v konzervárenských polotovarech a výrobcích 350
z ovoce a zeleniny
104. Stanovení minerálních příměsí (písku) v konzervárenských polotovarech a výrobcích 420
z ovoce a zeleniny
105. Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z ovoce a zeleniny 200
106. Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech 530
a výrobcích z ovoce a zeleniny - metoda dle nařízení EK pod kódem E008
107. Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a 330
zeleniny
108. Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 300
109. Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a 440
zeleniny
110. Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech 1 820
111. Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou spektrofotometrickou 2 260
112. Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích 2 260
113. Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a 200
tabákových výrobků
114. Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích 220
115. Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích 210
116. Stanovení chloridu sodného v mrazírenských výrobcích 220
117. Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v ovocných a zeleninových výrobcích - 150
metodou refraktometrickou
118. Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v ovocných a zeleninových výrobcích 350
119. Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků 200
120. Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv 100
121. Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv 100
122. Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv 200
123. Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metodou 1 280
spektrofotometrickou
124. Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových 1 700
šťávách metodou spektrofotometrickou
125. Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách 1 700
metodou spektrofotometrickou
126. Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách 950
127. Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC 1 080
128. Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninových šťávách 1 700
metodou spektrofotometrickou
129. Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 3 700
130. Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 1 730
131. Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 1 180
132. Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením 140
133. Stanovení obsahu vody v sušených jablkách 310
134. Stanovení obsahu vody v sušených hruškách 310
135. Stanovení obsahu vody v sušených broskvích 310
136. Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu kouře za použití 1 110
rutinního analytického nakuřovacího přístroje
137. Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách 100
138. Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových konzervách 210
139. Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a zvěřinových konzervách 130
140. Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a konzerv 140
141. Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv 100
142. Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků a konzerv 70
143. Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích 360
144. Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách 100
145. Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách 180
146. Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových 100
jídlech v konzervách
147. Stanovení popela u masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel 350
v konzervách
148. Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených sýrových výrobcích 230
149. Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích 290
150. Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách 220
151. Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích metodou Volhardovou 220
152. Stanovení sušiny v hotových jídlech a v polotovarech jídel 220
153. Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a v polotovarech jídel 230
154. Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou 1 080
155. Stanovení celkového obsahu capsanoidů a oleoresinů v chilli paprikách metodou HPLC 1 530
156. Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny 220
157. Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 220
158. Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 210
159. Stanovení obsahu chloridu sodného v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 210
160. Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel 100
161. Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel 120
162. Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 950
163. Kávové a cikorkové extrakty - stanovení obsahu sušiny v sušeném, kapalném extraktu 310
164. Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy (ztráta hmotnosti při 103°C) 220
165. Stanovení obsahu sušiny hořčice 210
166. Stanovení popela hořčice 210
167. Stanovení písku v hořčici 350
168. Stanovení cukru v hořčici 440
169. Stanovení kyselosti hořčice 100
170. Stanovení tuku v hořčici 500
171. Stanovení chloridu sodného v hořčici 120
172. Stanovení vlhkosti a těkavých látek 210
173. Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové použití při 20°C 100
174. Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky 140
175. Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou 1 080
176. Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu 310
177. Zjišťování alkality lihu 50
178. Stanovení kyselosti lihu 170
179. Stanovení odparku lihu 200
180. Stanovení vitamínu D metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie-Stanovení 3 700
cholekalciferolu (D3) a ergokalciferolu (D2).
181. Stanovení vitamínu E metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie-Stanovení 1 700
alfa, beta, gama, a delta-tokoferolů
182. Stanovení obsahu síranů 260
183. Analýza methylesterů mastných kyselin plynovou chromatografií 1 920
184. Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) a butylhydroxytoluenu (BHT) - metoda plynové 2 460
chromatografie
185. Stanovení reziduí bromidů-Část 2: Stanovení anorganických bromidů 2 290
186. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC - Stanovení beta-karotenu 1 990
187. Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě a protlaku - metoda HPLC 1 850
s přečištěním na rozhraní kapalina/kapalina
188. Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě - Metoda HPLC s přečištěním na 7 360
imunoafinitní kolonce
189. Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu - metoda HPLC s přečištěním na 7 360
imunoafinitní kolonce
190. Potraviny - stanovení aflatoxinu B1 a sumy aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v lískových 6 060
oříšcích, burských oříšcích, pistáciích, fících a práškové Paprice - Metoda HPLC
s postkolonovou derivatizací a s předčištěním a imunoafinitní kolonce
191. Detekce ozářených potravin obsahujících tuk - analýza 2-alkylcyklobutanonů plynové 4 750
chromatografie s hmotnostní detekcí
192. Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých mohou být izolovány 4 990
křemičité minerály
193. Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi kukuřice - HPLC metoda 5 490
s přečištěním na imunoafinitní kolonce
194. Cigarety - stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech - metoda plynové 740
chromatografie
195. Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých frakcí karotenoidů 2 060
196. Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky 560
197. Zmrazené rybí tyčinky (rybí prsty), rybí porce a rybí filety obalované ve 100
strouhance nebo těstíčku. Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků
198. Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách plynovou chromatografií 5 480
199. Potraviny - stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu metodou vysokoúčinné kapalinové 1 080
chromatografie (HPLC)
200. Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC 1 130
201. Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC 1 690
202. Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC 1 690
203. Tepelně opracované poživatiny v hermeticky uzavřených obalech. Stanovení pH 100
204. Stanovení objemu ve spotřebitelském balení piva 70
205. Stanovení objemu nápoje ve spotřebitelském balení 70
206. Stanovení objemu spotřebitelského balení hotových jídel a polotovarů 70
207. Stanovení hmotnosti obsahu balíčků tabáku 70
208. Stanovení hmotnosti v drůbežích a zvěřinových konzervách 70
209. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hotových jídel a polotovarů 70
210. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení kávovin 70
211. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hořčice 70
212. Stanovení čisté hmotnosti zmrazeného ovoce a zeleniny 70
213. Maso a masné výrobky - stanovení polyfosfátů 950
214. Stanovení obsahu vody v sušeném ovoci 310
215. Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném zahuštěném mléce 250
216. Stanovení hustoty 160
217. Cigarety - stanovení obsahu nikotinu v kouřových kondenzátech - metoda plynové 2 260
chromatografie
218. Jakost vod-Stanovení volného a celkového chloru kolorimetrickou metodou 460
219. Potraviny s nízkým obsahem tuku - stanovení chlormequatu a mepiquatu-Metoda 3 650
LC-MS/MS
220. Bezvodý mléčný tuk-Stanovení složení sterolů plynovou chromatografií (Rutinní 2 600
metoda)
221. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách 170
222. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v cukrech ovocných šťáv - 2 620
metoda izotopové hmotnostní spektrometrie
223. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v dužině ovocných šťáv - 2 620
metoda izotopové hmotnostní spektrometrie
224. Potraviny - stanovení vitamínu B6 metodou HPLC 690
225. Metody zkoušení piva Část 10: stanovení hořkosti 620
226. ZRUŠENO
227. Potraviny - Stanovení siřičitanu - část 1: optimalizovaná Monier-Williamsova metoda 340
228. Stanovení pH potravinářských přídatných látek 100
229. Metoda stanovení látek extrahovatelných diethyletherem z potravinářských 330
sulfonovaných organických barviv rozpustných ve vodě
230. Metoda stanovení netěkavých látek v kyselině propionové (E 280) 210
231. Metody stanovení úbytku hmotnosti sušením dusitanu sodného (E 250) 140
232. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině sorbové (E 200), 120
sorbanu sodném, 236. draselném a vápenatém (E 201, E 202, E 203) a v kyselině
propionové (E 280)
233. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek v mléčnanu sodném, 70
draselném a vápenatém (E 325, E 326, E 327)
234. Metoda stanovení těkavých kyselin a důkazu vyššího než mezního množství 120
dusičnanů v kyselině orthofosforečné (E 338) - pouze stanovení vyššího než
mezního množství dusičnanů
235. Metoda stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v orthofosforečnanu sodném, 270
disodném a trisodném a v orthofosforečnanu draselném, didraselném a tridraselném
(E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), E 340(ii), E 340(i))
236. Stanovení sukralózy - metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie 1 700
237. Identifikace syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou TLC 780
238. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou HPLC 2 080
239. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou 1 480
spektrofotometrickou
240. Stanovení karotenoidů v potravinách metodou spektrofotometrickou 1 200
241. Stanovení beta-karotenu v potravinách spektrofotometrickou metodou 1 990
242. Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích esterů v potravinách metodou HPLC 960
243. Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v potravinách metodou HPLC 950
244. Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách metodou destilačně-titrační 320
245. Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou spektrofotometrickou 1 080
s pararosanilinem
246. ZRUŠENO
247. Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC 1 090
248. Stanovení fosforu v potravinách metodou spektrofotometrickou 1 280
249. Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v potravinách metodou HPLC 1 160
250. Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC 1 110
251. Stanovení chininu metodou HPLC 1 000
252. Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou 940
253. Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách metodou GC 2 000
254. Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných aromatických látek 1 080
v potravinách metodou HPLC
255. Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích stravy metodou HPLC 1 530
256. Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC 1 600
257. Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC 1 690
258. Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou ELISA 3 000
259. Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC 950
260. Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC 1 400
261. Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů v potravinách metodou ELISA 3 000
262. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC AED 2 470
263. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD 1 390
264. Stanovení anabolických steroidů v potravinách hmotnostní spektrometrií 3 400
265. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS 3 430
266. Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách imunoenzymatickou metodou 3 000
267. ZRUŠENO
268. Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC 2 570
269. Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou destilačně titrační 550
270. Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC 2 440
271. Stanovení fenylmočovinových herbicidů v potravinách metodou GC 2 240
272. Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách kapalinovou 3 650
chromatografií s MS detekcí
273. Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC 2 780
274. Stanovení triazinových herbicidů v potravinách metodou GC 2 280
275. Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD 2 290
276. Stanovení ovocného (zeleninového) podílu 6 270
277. Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou surovinou 5 500
278. ZRUŠENO
279. ZRUŠENO
280. ZRUŠENO
281. ZRUŠENO
282. Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách metodou FIA 1 000
283. Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC 1 480
284. Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC 1 680
285. Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou GC/TEA 2 950
286. Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC 1 980
287. Stanovení polychlorovaných bifenylů a chlorovaných pesticidů v potravinách 2 640
metodou GC
288. Stanovení 1,3-dimethylamylaminu v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS 3 640
289. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou HPLC 6 060
290. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC (screening) 2 500
291. Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC 5 610
292. Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou LC/MS 5 890
293. Stanovení ochratoxinu A metodou TLC (screening) 910
294. Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC s využitím imunoafinitních 7 360
(SPE) kolonek
295. Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC 1 850
296. Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC 1 760
297. Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC 950
298. Stanovení chloraminu 1 150
299. Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC 1 390
300. Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách 2 000
301. Identifikace stafylokokových enterotoxinů A, B, C, D a E v potravinách 3 000
302. Detekce bacilových průjmových enterotoxinů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 800
303. Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně 470
304. Stanovení celkového alkoholu ve víně-výpočet 30
305. Stanovení těkavých organických látek v potravinách metodou GC 1 680
306. Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC 5 610
307. Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií 950
308. Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách 140
309. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách 170
310. Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách 1 500
311. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách s vyšším obsahem 1 340
těkavých složek
312. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a lihovinách s nízkým obsahem 1 340
těkavých složek
313. Stanovení furalů v lihu a lihovinách 1 500
314. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové 14 860
skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení
přídavku cukrů do produktů vinné révy
315. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 10 440
v ethanolu pomocí Hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
přídavku cukrů do produktů vinné révy
316. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O) 2 910
ve vodě pomocí hmotnostní (spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
přídavku vody do produktů vinné révy ekvilibrační metodou
317. Stanovení (beta-laktoglobulinu v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 500
318. Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 500
319. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C vyjádřeného jako delta 13C) 22 560
v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru
stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí
nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR)- stanovení přídavku cukrů do produktů
vinné révy
320. Stanovení složení u čokoládových cukrovinek 70
321. Stanovení markérů pro odhalení falšování vína přídavkem syntetického glycerolu 5 650
322. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O) 2 910
ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
původu vody v ovocných a zeleninových šťávách
323. Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách 950
324. Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou ELISA 2 500
325. Identifikace druhů mas v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 500
326. Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes 3-methylhistidin 1 210
327. ZRUŠENO
328. Stanovení provařenosti masných výrobků 160
329. Stanovení obsahu masa 6 180
330. Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích 1 430
331. Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC 1 200
332. Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků 100
333. Stanovení volné vody u zabité drůbeže 50
334. Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna složka 70
335. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2-5 složek 350
336. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a více složek 500
337. Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách 1 340
338. Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou 480
339. Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových částic v tabákových výrobcích 410
340. Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou vážkovou 160
341. Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách ELISA metodou 3 000
342. Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem přes 4- hydroxyprolin 1 810
343. Stanovení markerových sacharidů v potravinách po předčištění na SPE kolonkách 2 700
metodou iontové HPLC
344. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou HPLC 950
345. Stanovení spektra cukrů v medu 1 300
346. Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC 1026 360
347. Stanovení tuku přímou extrakcí na zařízení SOXTEC 1026 220
348. Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC 1 920
349. Stanovení sterolů v potravinách metodou GC 2 600
350. Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC 2 600
351. Stanovení dusíku v potravinách 590
352. Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách 610
353. Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor pomocí polyakrylamidové 2 540
elektroforézy
354. Stanovení celkové potravinové vlákniny enzymaticko - gravimetrickou metodou 3 500
355. Stanovení spektra volných aminokyselin metodou HPLC 2 670
356. Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC 1 110
357. Stanovení soli 220
358. Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC 1 400
359. Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC 950
360. Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a xanthophylesteru v potravinách 2 060
metodou spektrofotometrickou
361. Stanovení vybraných parametrů piva pomocí automatického analyzátoru 560
362. Stanovení kyselosti 160
363. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých 70
částí, hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu
obsahu spotřebitelského balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení
364. Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech 200
365. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem 50
366. Stanovení složení nesourodých potravin - makroskopický rozbor 250
367. Stanovení složení nesourodých potravin - mikroskopický rozbor 330
368. Stanovení cizorodé příměsi v potravinách 250
369. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny) 1 580
370. Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC 3 700
371. Stanovení obsahu kakaového prášku 2 780
372. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC 1 400
373. Olivový olej-spektrofotometrická stanovení K270 po úpravě oxidem hlinitým 940
374. Identifikace původu anthokyanů metodou "fingerprinting chromatography" 2 640
375. Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) v kakau a výrobcích z kakaa 1 600
376. Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, 310
sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje
377. Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní dysfunkce v doplňcích stravy 1 800
metodou HPLC
378. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou 1 600
iontové chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí
379. Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou chromatografií 5 750
380. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 10 440
v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
botanického původu lihu v lihovinách
381. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové 14 860
skupině ethanolupomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR - stanovení
botanického původu lihu v lihovinách
382. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 22 560
v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení
poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu
pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu
lihu v lihovinách
383. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie 11 020
izotopových poměrů (IRMS)
384. Stanovení 2,4,6-trichloranisolu ve víně plynovou chromatografií s MS detekcí 6 480
385. Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové chromatografie 3 000
386. Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní 1 600
ampérometrickou detekcí
387. Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu v potravinách 1 700
enzymaticko-spektrofotometrickou metodou
388. Stanovení koenzymu Q10 v potravních doplňcích metodou HPLC 1 600
389. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny, 5 080
vláknina)
390. Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, 350
sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje
391. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 210
392. Stanovení oxidu siřičitého titračně - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, 140
medovina, ostatní alkoholické nápoje
393. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 3 390
v medu a v proteinu izolovaného z medu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových
poměrů (IRMS)-stanovení přídavku C4-cukrů do medu
394. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí GC/MS 4 130
395. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí LC-MS/MS 4 110
396. Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS 4 900
397. Potraviny - Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho glykosilovaných forem) metodou HPLC 2 100
398. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové 14 860
skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení
botanického původu cukru v ovocných šťávách
399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 10 440
v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
botanického původu cukrů ve fermentovaných ovocných šťávách a přírodních
sladidlech
400. Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC s refraktometrickou detekcí 1 250
401. Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí 1 250
402. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 22 560
v ethanolu izolovaného z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní
spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku D/H
na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance
(SNIF-NMR) - stanovení botanického původu cukru v ovocných šťávách
403. Průkaz rostliny Aloe v nápojích na základě stanovení antrachinonů metodou LC/MS 3 200
404. Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně 210
405. Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím screeningové (HPLC-DAD) 3 800
a konfirmační (LC-MS) metody
406. Stanovení pyrofeofytinu v olivových olejích metodou HPLC 1 400
407. Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou 620
408. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 2 984
v CO2 šumivých vín - detekce exogenního CO2 v šumivých vínech
409. Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu metodou plynové 2 810
chromatografie s MS detekcí
410. Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách 140
411. Mléčné výrobky a potraviny na bázi mléka - stanovení obsahu tuku vážkovou metodou 360
dle Weibull-Berntropa (Referenční metoda)
412. Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC 2 400
413. ZRUŠENO
414. Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem (skutečný alkohol, glukóza, 970
fruktóza)
415. Stanovení glyphosatu, ethephonu, chloristanů a chlorečnanů v potravinách 3 990
rostlinného původu metodou LC - MS/MS
416. Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové chromatografie s detektorem 140
diodového pole
417. ZRUŠENO
418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O a poměru stabilních izotopů 25 470
uhlíku 13C/12C (vyjádřených jako delta 18O a delta 13C) ve vodě a ethanolu
produktů révy vinné metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS)
a průkaz geografického původu vín a částečně zkvašených moštů s deklarovaným
původem ČR dopočtem z naměřených hodnot
419. Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD 1 400
420. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí GC/MS 3 055
421. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí a LC-MS/MS 3 030
422. Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů v dětské výživě 3 650
metodou LCMS/MS
423. Stanovení přetlaku sycených nápojů 100
424. Průkaz vaječné bílkoviny ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou 3 000
Ridascreen Fast Ei/Egg Protein (R-Biopharm)
425. Průkaz lysozymu ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast 3 000
Lysozym (R-Biopharm)
426. Průkaz kaseinu ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast 3 000
Casein (R-Biopharm)
427. Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů glycidolu v rostlinných olejích 6 080
a ztužených tucích metodou GC/MS
428. Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS 4 460
429. Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce metodou GC/MS 5 270
430. Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 500
431. Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií s FID detekcí 1 340
432. Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové chromatografie 3 100
433. Stanovení stigmastadienů metodou GC v rostlinných olejích 3 100
434. Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové chromatografie (GC) 2 600
435. Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením triacylglycerolů 3 700
metodou plynové chromatografie
436. Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové chromatografie 1 920
v olivových olejích
437. Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232, K270, delta K) v olivovém oleji 560
438. Stanovení sušiny refraktometricky v produktech z rajčat 50
439. Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat 200
440. Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat 330
441. Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat 440
442. Stanovení pH v produktech z rajčat 100
443. Stanovení obsahu chloridů v produktech z rajčat 180
444. Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích 210
445. Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích 420
446. Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech spektrofotometrickou 1 280
metodou
447. Stanovení extraktu ve víně 100
448. Stanovení popela ve víně 390
449. Stanovení hustoty vína 160
450. Stanovení alkoholu ve víně - pyknometricky 350
451. Stanovení celkové kyselosti vína 100
452. Stanovení těkavých kyselin ve víně 210
453. Stanovení oxidu siřičitého ve víně 140
454. Stanovení pH vína 100
455. Stanovení alkality popela ve víně 100
456. Stanovení sušiny v produktech z rajčat 210
457. Stanovení obsahu alkoholu 350
458. Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách 1 340
459. Alkohol - pomocí hydrostatických vah 500
460. Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah po destilaci 500
461. Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách 500
462. Metody pro stanovení jakosti cukru - stanovení barvy v roztoku 220
463. Glycyrrhizová kyselina - stanovení glycyrrhizové kyseliny vysokoúčinnou kapalinovou 1 080
chromatografií
464. Refraktometrické stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, zahuštěných 150
hroznových moštech a rektifikovaných moštových koncentrátech
465. Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky 210
466. Stanovení redukujících látek ve víně a moštech 520
467. Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci 440
468. Stanovení oxidu siřičitého po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, 440
medovina, ostatní alkoholické nápoje, lihoviny
469. Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín 100
470. Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky 470
471. Stanovení kyseliny citrónové ve víně enzymaticky 490
472. Stanovení suchého rozpustného zbytku v produktech zpracovaných z ovoce a zeleniny 150
pomocí refraktometrie
473. ZRUŠENO
474. Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové ve víně metodou 1 650
HPLC s UV detekcí
475. Stanovení poměru voda/bílkoviny 830
476. Stanovení síranů ve víně gravimetricky 590
477. Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID 2 070
478. Stanovení metanolu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID 2 070
479. Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda 150
480. Stanovení elektrické vodivosti 150
481. pH a volná kyselost 220
482. Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí 1 130
483. Stanovení nerozpustných látek gravimetricky 200
484. Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase 630
485. Stanovení maltosy, sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky se 940
spektrofotometrickou detekcí
486. Stanovení velikosti písma na obalech 180
487. Enzymatické stanovení obsahu škrobu HPLC 1 960
488. Stanovení čisté svalové bílkoviny 2 420
489. Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou HPLC 1 720
490. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS 3 100
491. Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 4 360
492. Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD 1 300
493. Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové gelové elektroforézy 2 570
494. Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky 3 805
495. Stanovení aktivity trypsinu v potravinách spektrofotometricky 2 640
496. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v potravinách proteomickou 3 495
analýzou s využitím LC-MS/MS
497. Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS 2 390
498. Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC 1 990
499. Stanovení kyseliny citrónové ve víně s využitím multiparametrického automatického 360
analyzátoru a enzymatického setu
500. Stanovení cukrů (glukóza a fruktóza) s využitím multiparametrického automatického 360
analyzátoru a enzymatického setu
501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku 420
502. Stanovení plochy spotřebitelského balení 310
503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160
504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou GC/FID 5 170
505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 3 950
506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 3 950
507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce a mléčných 3 490
výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS
508. Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných proteinů v masných 3 490
výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS
509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O) 4 870
ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou vody izolované z produktů vinné
révy
510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování vína přídavkem syntetického 9 610
aroma chirální plynovou chromatografií s MS detekcí
511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou 2 890
512. Celkový obsah cukrů v lihovinách 1 180
513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé pšenice v mouce a 3 410
těstovinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS
514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení 50
515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot 7 080
516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 290
517. Imunoenzymatická detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách (vč. dialýzy) 3 310
518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC s UV detekcí 1 130
519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů a hmotnostního podílu 70
jednotlivých složek hotových jídel
520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C) 6 470
ve složkách medu (sacharidy) pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů
(LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu
521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně 1 970
vázaným plazmatem
522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem 1 970
v potravinách a nápojích
523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou 1 080
spektrofotometrickou
524. Stanovení hustoty lihovin 160
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Příloha 2
Senzorické rozbory
Rozbor Výše
náhrady
nákladů
v Kč
--------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku 70
2. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku po mechanické nebo tepelné úpravě 140
3. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku bez mechanické nebo tepelné úpravy 350
4. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku s mechanickou nebo tepelnou úpravou 420
5. Posouzení označování potravin a výrobků na obalu, včetně posouzení funkčnosti obalu 70
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Příloha 3
Kalkulační vzorec
náklady v Kč = a + b x c
kdy
a = spotřeba materiálu vyjádřená v Kč (týká se přímých materiálních nákladů)
b = počet hodin práce
c = náklady na 1 hodinu práce, které zahrnují
1. mzdové a režijní náklady
2. náklady na spotřebovanou energii použitých přístrojů
Vybraná ustanovení novel
Čl.II vyhlášky č. 396/2016 Sb.
Přechodné ustanovení
Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/2015 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.
Čl.II vyhlášky č. 129/2019 Sb.
Přechodné ustanovení
Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/2015 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.