____________________________________________________________

Systém ASPI - stav k 28.7.2019 do částky 80/2019 Sb. a 23/2019 Sb.m.s. - RA1422

132/2015 Sb. - o sazebníku náhrad nákladů na rozbory prováděné laboratořemi SZPI pro účely kontroly - stav k 19. 8.2019

 

132/2015 Sb.

 

VYHLÁŠKA

 

ze dne 4. června 2015

 

o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly

 

Změna: 396/2016 Sb.

Změna: 129/2019 Sb.

 

                Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb. a zákona č. 138/2014 Sb. (dále jen "zákon"):

 

§ 1

 

Předmět úpravy

 

                Tato vyhláška stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory vzorků zemědělských výrobků, potravin včetně pokrmů a tabákových výrobků prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 6 zákona a výši paušální částky nákladů vzniklých v souvislosti s kontrolou podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona.

 

§ 2

 

Náhrady nákladů

 

                (1) Výše náhrad nákladů za rozbory podle § 1 je stanovena v přílohách č. 1 a 2 k této vyhlášce. Součástí výše náhrad nákladů za rozbory jsou i náklady na přípravu vzorku k rozboru. Příloha č. 1 k této vyhlášce stanoví výši náhrad nákladů za fyzikálně-chemické rozbory, příloha č. 2 k této vyhlášce stanoví výši náhrad nákladů za senzorické rozbory.

 

                (2) Výše náhrady nákladů za rozbor, který není v přílohách č. 1 a 2 k této vyhlášce uveden, se stanoví podle kalkulačního vzorce uvedeného v příloze č. 3 k této vyhlášce.

 

§ 2a

 

Paušální částka nákladů

 

                Výše paušální částky nákladů podle § 1 je 500 Kč na jednoho inspektora za každou započatou hodinu výkonu činnosti podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona.

 

§ 3

 

Přechodné ustanovení

 

                Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 541/2002 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.

 

§ 4

 

Zrušovací ustanovení

 

                Zrušuje se:

 

1. Vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů.

 

2. Vyhláška č. 469/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů.

 

§ 5

 

Účinnost

 

 

                Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. července 2015.

 

Ministr:

 

Ing. Jurečka v. r.

 

Příloha 1

 

Fyzikálně-chemické rozbory

 

 

 

                           Rozbor                                                        Výše

                                                                                        náhrady

                                                                                        nákladů

                                                                                         v Kč

--------------------------------------------------------------------------------------------------

  1. Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC            1 030

  2. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou H                                        1 990

  3. Stanovení napadení těstovin škůdci                                                     70

  4. Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin                                      100

  5. Stanovení očkovitosti těstovin                                                         50

  6. Stanovení vlhkosti těstovin                                                           210

  7. Stanovení popela v těstovinách                                                        140

  8. Stanovení písku v těstovinách                                                         350

  9. Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách                                        100

 10. Stanovení zvětšení objemu těstovin                                                     50

 11. Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích                                     220

 12. Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130°C v pekařských výrobcích                 140

 13. Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130°C v pekařských výrobcích                 70

 14. Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v pekařských výrobcích                220

 15. Stanovení popela v pekařských výrobcích                                               140

 16. Podíl popela nerozpustného v kyselině v pekařských výrobcích                          350

 17. Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích                                 220

 18. Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích                                    360

 19. Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích                                         440

 20. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích                               160

 21. Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských výrobcích                               50

 22. Stanovení příměsi ve strouhance                                                        50

 23. Stanovení vody sušením při 105°C v cukrářských výrobcích                              220

 24. Stanovení popela v cukrářských výrobcích                                              140

 25. Podíl popela nerozpustného v kyselině v cukrářských výrobcích                         350

 26. Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích                                               440

 27. Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích                          360

 28. Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích                              100

 29. Stanovení sušiny zmrzlin při 105°C                                                    160

 30. Stanovení sušiny zmrzlin při 130°C                                                     70

 31. Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách                                      210

 32. Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách      440

 33. Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého pečiva sušením při 105°Crette             140

     do konstantní hmotnosti

 34. Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v cukrovinkách a trvanlivém pečivu        70

 35. Stanovení vlhkosti nápoje v prášku                                                    140

 36. Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu              250

 37. Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                 360

 38. Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                            210

 39. Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                                    300

 40. Stanovení čokoládové polevy formované, máčené                                         170

 41. Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                 250

 42. Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                                430

 43. Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách                                              130

 44. Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                              550

 45. Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                   1 110

 46. Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských výrobcích                           140

 47. Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských výrobcích                               100

 48. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích                          200

 49. Stanovení popela v cukrovarských výrobcích                                            290

 50. Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích                                250

 51. Stanovení barvy cukrovarských výrobků                                                 220

 52. Stanovení granulometrického složení u řepného cukru                                   100

 53. Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích                        220

 54. Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích                          50

 55. Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru                                            270

 56. Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích                           260

 57. Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých cukrech                                   50

 58. Stanovení popela ve škrobu                                                            140

 59. Stanovení pH vodního výluhu škrobu                                                    100

 60. Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu                              120

 61. Stanovení písku ve škrobu                                                             350

 62. Stanovení stipů ve škrobu                                                              50

 63. Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu                                   120

 64. Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém sirupu                                  50

 65. Stanovení alkoholu v pivu                                                             300

 66. Stanovení skutečného extraktu piva                                                    300

 67. Stanovení pH piva                                                                     100

 68. Stanovení barvy piva                                                                  200

 69. Stanovení trvanlivosti piva                                                           100

 70. Výpočet využitelné energie piva                                                        50

 71. Stanovení pěnivosti piva                                                               70

 72. Stanovení cukrů v pivu                                                                480

 73. Stanovení trvanlivosti droždí                                                          80

 74. Stanovení sušiny droždí                                                               140

 75. Stanovení popela v droždí                                                             210

 76. Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí                                          160

 77. Stanovení kyselosti droždí                                                            180

 78. Stanovení hustoty vonných a chuťových látek                                           160

 79. Stanovení alkoholu v lihovinách                                                       350

 80. Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách                             210

 81. Metody zkoušení lihovin. Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy     100

 82. Stanovení kyanovodíku v lihovinách                                                    210

 83. Stanovení cukrů v lihovinách                                                          430

 84. Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích refraktometricky                           50

 85. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky                    50

 86. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou                200

 87. Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích                200

 88. Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích                                         310

 89. Stanovení cukru v nealkoholických nápojích                                            350

 90. Stanovení popela v nealkoholických nápojích                                           210

 91. Stanovení kyselosti kvasného octa                                                     170

 92. Stanovení etanolu v kvasném octě                                                      420

 93. Stanovení veškerého extraktu kvasného octa                                            270

 94. Stanovení popela v kvasném octě                                                       380

 95. Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě                                     470

 96. Stanovení sacharózy v kvasném octě                                                    530

 97. Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa                                          50

 98. Stanovení pevného podílu konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny      70

 99. Stanovení hmotnostního podílu ovoce v konzervárenských polotovarech a výrobcích        70

     z ovoce a zeleniny

100. Stanovení obsahu rostlinných příměsí v konzervárenských polotovarech a výrobcích       70

     z ovoce a zeleniny

101. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny       210

102. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny        50

     refraktometricky

103. Stanovení popela a jeho zásaditosti v konzervárenských polotovarech a výrobcích       350

     z ovoce a zeleniny

104. Stanovení minerálních příměsí (písku) v konzervárenských polotovarech a výrobcích     420

     z ovoce a zeleniny

105. Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z ovoce a zeleniny            200

106. Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech        530

     a výrobcích z ovoce a zeleniny - metoda dle nařízení EK pod kódem E008

107. Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a      330

     zeleniny

108. Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny      300

109. Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a          440

     zeleniny

110. Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech                                 1 820

111. Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou spektrofotometrickou    2 260

112. Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích       2 260

113. Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a     200

     tabákových výrobků

114. Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích                              220

115. Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích                                     210

116. Stanovení chloridu sodného v mrazírenských výrobcích                                  220

117. Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v ovocných a zeleninových výrobcích -      150

     metodou refraktometrickou

118. Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v ovocných a zeleninových výrobcích        350

119. Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků                                   200

120. Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv                              100

121. Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv                                     100

122. Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv                              200

123. Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metodou                  1 280

     spektrofotometrickou

124. Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových  1 700

     šťávách metodou spektrofotometrickou

125. Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách 1 700

     metodou spektrofotometrickou

126. Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách            950

127. Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC                1 080

128. Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninových šťávách  1 700

     metodou spektrofotometrickou

129. Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách               3 700

130. Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách    1 730

131. Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách   1 180

132. Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením                                              140

133. Stanovení obsahu vody v sušených jablkách                                             310

134. Stanovení obsahu vody v sušených hruškách                                             310

135. Stanovení obsahu vody v sušených broskvích                                            310

136. Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu kouře za použití          1 110

     rutinního analytického nakuřovacího přístroje

137. Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách                          100

138. Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových konzervách                            210

139. Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a zvěřinových konzervách                130

140. Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a konzerv                                140

141. Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv                                   100

142. Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků a konzerv                             70

143. Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích                            360

144. Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách                   100

145. Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách   180

146. Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových    100

     jídlech v konzervách

147. Stanovení popela u masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel           350

     v konzervách

148. Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených sýrových výrobcích                      230

149. Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích                              290

150. Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách       220

151. Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích metodou Volhardovou      220

152. Stanovení sušiny v hotových jídlech a v polotovarech jídel                            220

153. Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a v polotovarech jídel                  230

154. Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou                             1 080

155. Stanovení celkového obsahu capsanoidů a oleoresinů v chilli paprikách metodou HPLC  1 530

156. Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny                                   220

157. Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech                            220

158. Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech                          210

159. Stanovení obsahu chloridu sodného v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech         210

160. Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel                                       100

161. Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel                             120

162. Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech                        950

163. Kávové a cikorkové extrakty - stanovení obsahu sušiny v sušeném, kapalném extraktu    310

164. Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy (ztráta hmotnosti při 103°C)             220

165. Stanovení obsahu sušiny hořčice                                                       210

166. Stanovení popela hořčice                                                              210

167. Stanovení písku v hořčici                                                             350

168. Stanovení cukru v hořčici                                                             440

169. Stanovení kyselosti hořčice                                                           100

170. Stanovení tuku v hořčici                                                              500

171. Stanovení chloridu sodného v hořčici                                                  120

172. Stanovení vlhkosti a těkavých látek                                                   210

173. Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové použití při 20°C        100

174. Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky                                         140

175. Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou                                       1 080

176. Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu                                    310

177. Zjišťování alkality lihu                                                               50

178. Stanovení kyselosti lihu                                                              170

179. Stanovení odparku lihu                                                                200

180. Stanovení vitamínu D metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie-Stanovení       3 700

     cholekalciferolu (D3) a ergokalciferolu (D2).

181. Stanovení vitamínu E metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie-Stanovení       1 700

     alfa, beta, gama, a delta-tokoferolů

182. Stanovení obsahu síranů                                                               260

183. Analýza methylesterů mastných kyselin plynovou chromatografií                       1 920

184. Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) a butylhydroxytoluenu (BHT) - metoda plynové    2 460

     chromatografie

185. Stanovení reziduí bromidů-Část 2: Stanovení anorganických bromidů                   2 290

186. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC - Stanovení beta-karotenu           1 990

187. Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě a protlaku - metoda HPLC        1 850

     s přečištěním na rozhraní kapalina/kapalina

188. Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě - Metoda HPLC s přečištěním na     7 360

     imunoafinitní kolonce

189. Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu - metoda HPLC s přečištěním na               7 360

     imunoafinitní kolonce

190. Potraviny - stanovení aflatoxinu B1 a sumy aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v lískových   6 060

     oříšcích, burských oříšcích, pistáciích, fících a práškové Paprice - Metoda HPLC

     s postkolonovou derivatizací a s předčištěním a imunoafinitní kolonce

191. Detekce ozářených potravin obsahujících tuk - analýza 2-alkylcyklobutanonů plynové  4 750

     chromatografie s hmotnostní detekcí

192. Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých mohou být izolovány       4 990

     křemičité minerály

193. Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi kukuřice - HPLC metoda           5 490

     s přečištěním na imunoafinitní kolonce

194. Cigarety - stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech - metoda plynové            740

     chromatografie

195. Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých frakcí karotenoidů     2 060

196. Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky                                  560

197. Zmrazené rybí tyčinky (rybí prsty), rybí porce a rybí filety obalované ve             100

     strouhance nebo těstíčku. Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků

198. Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách plynovou chromatografií  5 480

199. Potraviny - stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu metodou vysokoúčinné kapalinové 1 080

     chromatografie (HPLC)

200. Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC                                             1 130

201. Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC                                                  1 690

202. Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC                                                  1 690

203. Tepelně opracované poživatiny v hermeticky uzavřených obalech. Stanovení pH           100

204. Stanovení objemu ve spotřebitelském balení piva                                        70

205. Stanovení objemu nápoje ve spotřebitelském balení                                      70

206. Stanovení objemu spotřebitelského balení hotových jídel a polotovarů                   70

207. Stanovení hmotnosti obsahu balíčků tabáku                                              70

208. Stanovení hmotnosti v drůbežích a zvěřinových konzervách                               70

209. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hotových jídel a polotovarů         70

210. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení kávovin                             70

211. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hořčice                             70

212. Stanovení čisté hmotnosti zmrazeného ovoce a zeleniny                                  70

213. Maso a masné výrobky - stanovení polyfosfátů                                          950

214. Stanovení obsahu vody v sušeném ovoci                                                 310

215. Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném zahuštěném mléce                250

216. Stanovení hustoty                                                                     160

217. Cigarety - stanovení obsahu nikotinu v kouřových kondenzátech - metoda plynové      2 260

     chromatografie

218. Jakost vod-Stanovení volného a celkového chloru kolorimetrickou metodou               460

219. Potraviny s nízkým obsahem tuku - stanovení chlormequatu a mepiquatu-Metoda         3 650

     LC-MS/MS

220. Bezvodý mléčný tuk-Stanovení složení sterolů plynovou chromatografií (Rutinní       2 600

     metoda)

221. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách                                              170

222. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v cukrech ovocných šťáv -      2 620

     metoda izotopové hmotnostní spektrometrie

223. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v dužině ovocných šťáv -       2 620

     metoda izotopové hmotnostní spektrometrie

224. Potraviny - stanovení vitamínu B6 metodou HPLC                                        690

225. Metody zkoušení piva Část 10: stanovení hořkosti 620

226. ZRUŠENO

227. Potraviny - Stanovení siřičitanu - část 1: optimalizovaná Monier-Williamsova metoda   340

228. Stanovení pH potravinářských přídatných látek                                         100

229. Metoda stanovení látek extrahovatelných diethyletherem z potravinářských              330

     sulfonovaných organických barviv rozpustných ve vodě

230. Metoda stanovení netěkavých látek v kyselině propionové (E 280)                       210

231. Metody stanovení úbytku hmotnosti sušením dusitanu sodného (E 250)                    140

232. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině sorbové (E 200),    120

     sorbanu sodném, 236. draselném a vápenatém (E 201, E 202, E 203) a v kyselině

     propionové (E 280)

233. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek v mléčnanu sodném,    70

     draselném a vápenatém (E 325, E 326, E 327)

234. Metoda stanovení těkavých kyselin a důkazu vyššího než mezního množství               120

     dusičnanů v kyselině orthofosforečné (E 338) - pouze stanovení vyššího než

     mezního množství dusičnanů

235. Metoda stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v orthofosforečnanu sodném,   270

     disodném a trisodném a v orthofosforečnanu draselném, didraselném a tridraselném

     (E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), E 340(ii), E 340(i))

236. Stanovení sukralózy - metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie                 1 700

237. Identifikace syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou TLC            780

238. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou HPLC            2 080

239. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou                 1 480

     spektrofotometrickou

240. Stanovení karotenoidů v potravinách metodou spektrofotometrickou                    1 200

241. Stanovení beta-karotenu v potravinách spektrofotometrickou metodou                  1 990

242. Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích esterů v potravinách metodou HPLC       960

243. Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v potravinách metodou HPLC             950

244. Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách metodou destilačně-titrační        320

245. Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou spektrofotometrickou               1 080

     s pararosanilinem

246. ZRUŠENO

247. Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC                              1 090

248. Stanovení fosforu v potravinách metodou spektrofotometrickou                        1 280

249. Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v potravinách metodou HPLC              1 160

250. Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC                             1 110

251. Stanovení chininu metodou HPLC                                                      1 000

252. Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou                                        940

253. Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách metodou GC                   2 000

254. Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných aromatických látek         1 080

     v potravinách metodou HPLC

255. Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích stravy metodou HPLC              1 530

256. Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC                                 1 600

257. Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC                            1 690

258. Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou ELISA                                  3 000

259. Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC                                       950

260. Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC                                        1 400

261. Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů v potravinách metodou ELISA      3 000

262. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC AED                            2 470

263. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD                            1 390

264. Stanovení anabolických steroidů v potravinách hmotnostní spektrometrií              3 400

265. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS                             3 430

266. Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách imunoenzymatickou metodou          3 000

267. ZRUŠENO

268. Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC                                  2 570

269. Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou destilačně titrační                          550

270. Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC                                    2 440

271. Stanovení fenylmočovinových herbicidů v potravinách metodou GC                      2 240

272. Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách kapalinovou             3 650

     chromatografií s MS detekcí

273. Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC                                       2 780

274. Stanovení triazinových herbicidů v potravinách metodou GC                           2 280

275. Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD                                      2 290

276. Stanovení ovocného (zeleninového) podílu                                            6 270

277. Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou surovinou                      5 500

278. ZRUŠENO

279. ZRUŠENO

280. ZRUŠENO

281. ZRUŠENO

282. Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách metodou FIA                       1 000

283. Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC                                           1 480

284. Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC                           1 680

285. Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou GC/TEA                                2 950

286. Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC                                             1 980

287. Stanovení polychlorovaných bifenylů a chlorovaných pesticidů v potravinách          2 640

     metodou GC

288. Stanovení 1,3-dimethylamylaminu v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS                 3 640

289. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou HPLC                      6 060

290. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC (screening)                         2 500

291. Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC                                5 610

292. Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou LC/MS                             5 890

293. Stanovení ochratoxinu A metodou TLC (screening)                                       910

294. Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC s využitím imunoafinitních       7 360

     (SPE) kolonek

295. Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC                                       1 850

296. Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC                               1 760

297. Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC                                     950

298. Stanovení chloraminu                                                                1 150

299. Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC                                     1 390

300. Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách                                  2 000

301. Identifikace stafylokokových enterotoxinů A, B, C, D a E v potravinách              3 000

302. Detekce bacilových průjmových enterotoxinů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 800

303. Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně                                          470

304. Stanovení celkového alkoholu ve víně-výpočet                                           30

305. Stanovení těkavých organických látek v potravinách metodou GC                       1 680

306. Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC                                    5 610

307. Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií                                        950

308. Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách                                           140

309. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách                                              170

310. Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách                               1 500

311. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách s vyšším obsahem         1 340

     těkavých složek

312. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a lihovinách s nízkým obsahem  1 340

     těkavých složek

313. Stanovení furalů v lihu a lihovinách                                                1 500

314. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové          14 860

     skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení

     přídavku cukrů do produktů vinné révy

315. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)    10 440

     v ethanolu pomocí Hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení

     přídavku cukrů do produktů vinné révy

316. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O)    2 910

     ve vodě pomocí hmotnostní (spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení

     přídavku vody do produktů vinné révy ekvilibrační metodou

317. Stanovení (beta-laktoglobulinu v potravinách imuno-enzymatickou metodou             2 500

318. Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou                          2 500

319. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C vyjádřeného jako delta 13C)     22 560

     v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru

     stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí

     nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR)- stanovení přídavku cukrů do produktů

     vinné révy

320. Stanovení složení u čokoládových cukrovinek                                            70

321. Stanovení markérů pro odhalení falšování vína přídavkem syntetického glycerolu      5 650

322. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O)    2 910

     ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení

     původu vody v ovocných a zeleninových šťávách

323. Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách                                        950

324. Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou ELISA                              2 500

325. Identifikace druhů mas v potravinách imuno-enzymatickou metodou                     3 500

326. Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes 3-methylhistidin            1 210

327. ZRUŠENO

328. Stanovení provařenosti masných výrobků                                                160

329. Stanovení obsahu masa                                                               6 180

330. Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích                                   1 430

331. Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC                                     1 200

332. Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků                                100

333. Stanovení volné vody u zabité drůbeže                                                  50

334. Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna složka                                 70

335. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2-5 složek                                  350

336. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a více složek                             500

337. Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách                                   1 340

338. Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou                                     480

339. Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových částic v tabákových výrobcích   410

340. Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou vážkovou                                160

341. Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách ELISA metodou                       3 000

342. Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem přes 4- hydroxyprolin               1 810

343. Stanovení markerových sacharidů v potravinách po předčištění na SPE kolonkách       2 700

     metodou iontové HPLC

344. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou HPLC      950

345. Stanovení spektra cukrů v medu                                                      1 300

346. Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC 1026                                   360

347. Stanovení tuku přímou extrakcí na zařízení SOXTEC 1026                                220

348. Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC                            1 920

349. Stanovení sterolů v potravinách metodou GC                                          2 600

350. Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC                                    2 600

351. Stanovení dusíku v potravinách                                                        590

352. Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách                                610

353. Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor pomocí polyakrylamidové           2 540

     elektroforézy

354. Stanovení celkové potravinové vlákniny enzymaticko - gravimetrickou metodou         3 500

355. Stanovení spektra volných aminokyselin metodou HPLC                                 2 670

356. Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC                                          1 110

357. Stanovení soli                                                                        220

358. Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC                            1 400

359. Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC                                 950

360. Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a xanthophylesteru v potravinách       2 060

     metodou spektrofotometrickou

361. Stanovení vybraných parametrů piva pomocí automatického analyzátoru                   560

362. Stanovení kyselosti                                                                   160

363. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých          70

     částí, hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu

     obsahu spotřebitelského balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení

364. Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech                                          200

365. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem                                     50

366. Stanovení složení nesourodých potravin - makroskopický rozbor                         250

367. Stanovení složení nesourodých potravin - mikroskopický rozbor                         330

368. Stanovení cizorodé příměsi v potravinách                                              250

369. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny)    1 580

370. Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC                                 3 700

371. Stanovení obsahu kakaového prášku                                                   2 780

372. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC                            1 400

373. Olivový olej-spektrofotometrická stanovení K270 po úpravě oxidem hlinitým             940

374. Identifikace původu anthokyanů metodou "fingerprinting chromatography"              2 640

375. Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) v kakau a výrobcích z kakaa         1 600

376. Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci - ovocná vína, ostatní vína,         310

     sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje

377. Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní dysfunkce v doplňcích stravy        1 800

     metodou HPLC

378. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou         1 600

     iontové chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí

379. Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou chromatografií                5 750

380. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)    10 440

     v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení

     botanického původu lihu v lihovinách

381. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové          14 860

     skupině ethanolupomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR - stanovení

     botanického původu lihu v lihovinách

382. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)    22 560

     v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení

     poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu

     pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu

     lihu v lihovinách

383. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie 11 020

     izotopových poměrů (IRMS)

384. Stanovení 2,4,6-trichloranisolu ve víně plynovou chromatografií s MS detekcí        6 480

385. Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové chromatografie                     3 000

386. Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní           1 600

     ampérometrickou detekcí

387. Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu v potravinách                    1 700

     enzymaticko-spektrofotometrickou metodou

388. Stanovení koenzymu Q10 v potravních doplňcích metodou HPLC                          1 600

389. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny,    5 080

     vláknina)

390. Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci - ovocná vína, ostatní vína,     350

     sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje

391. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách                                               210

392. Stanovení oxidu siřičitého titračně - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína,        140

     medovina, ostatní alkoholické nápoje

393. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)     3 390

     v medu a v proteinu izolovaného z medu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových

     poměrů (IRMS)-stanovení přídavku C4-cukrů do medu

394. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí GC/MS                  4 130

395. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí LC-MS/MS               4 110

396. Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS                                 4 900

397. Potraviny - Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho glykosilovaných forem) metodou HPLC  2 100

398. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové          14 860

     skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení

     botanického původu cukru v ovocných šťávách

399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)    10 440

     v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení

     botanického původu cukrů ve fermentovaných ovocných šťávách a přírodních

     sladidlech

400. Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC s refraktometrickou detekcí          1 250

401. Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí                            1 250

402. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)    22 560

     v ethanolu izolovaného z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní

     spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku D/H

     na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance

     (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu cukru v ovocných šťávách

403. Průkaz rostliny Aloe v nápojích na základě stanovení antrachinonů metodou LC/MS     3 200

404. Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně                                    210

405. Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím screeningové (HPLC-DAD)    3 800

     a konfirmační (LC-MS) metody

406. Stanovení pyrofeofytinu v olivových olejích metodou HPLC                            1 400

407. Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou                              620

408. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)     2 984

     v CO2 šumivých vín - detekce exogenního CO2 v šumivých vínech

409. Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu metodou plynové                 2 810

     chromatografie s MS detekcí

410. Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách                                         140

411. Mléčné výrobky a potraviny na bázi mléka - stanovení obsahu tuku vážkovou metodou     360

     dle Weibull-Berntropa (Referenční metoda)

412. Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC                               2 400

413. ZRUŠENO

414. Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem (skutečný alkohol, glukóza,           970

     fruktóza)

415. Stanovení glyphosatu, ethephonu, chloristanů a chlorečnanů v potravinách            3 990

     rostlinného původu metodou LC - MS/MS

416. Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové chromatografie s detektorem           140

     diodového pole

417. ZRUŠENO

418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O a poměru stabilních izotopů    25 470

     uhlíku 13C/12C (vyjádřených jako delta 18O a delta 13C) ve vodě a ethanolu

     produktů révy vinné metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS)

     a průkaz geografického původu vín a částečně zkvašených moštů s deklarovaným

     původem ČR dopočtem z naměřených hodnot

419. Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD                             1 400

420. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí GC/MS          3 055

421. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí a LC-MS/MS     3 030

422. Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů v dětské výživě            3 650

     metodou LCMS/MS

423. Stanovení přetlaku sycených nápojů                                                    100

424. Průkaz vaječné bílkoviny ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou               3 000

     Ridascreen Fast Ei/Egg Protein (R-Biopharm)

425. Průkaz lysozymu ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast        3 000

     Lysozym (R-Biopharm)

426. Průkaz kaseinu ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast         3 000

     Casein (R-Biopharm)

427. Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů glycidolu v rostlinných olejích    6 080

     a ztužených tucích metodou GC/MS

428. Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS                                4 460

429. Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce metodou GC/MS                      5 270

430. Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou metodou                 2 500

431. Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií s FID detekcí            1 340

432. Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové chromatografie                3 100

433. Stanovení stigmastadienů metodou GC v rostlinných olejích                           3 100

434. Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové chromatografie (GC)             2 600

435. Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením triacylglycerolů          3 700

     metodou plynové chromatografie

436. Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové chromatografie              1 920

     v olivových olejích

437. Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232, K270, delta K) v olivovém oleji     560

438. Stanovení sušiny refraktometricky v produktech z rajčat                                50

439. Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat                                     200

440. Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat                                      330

441. Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat                                          440

442. Stanovení pH v produktech z rajčat                                                    100

443. Stanovení obsahu chloridů v produktech z rajčat                                       180

444. Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích                                210

445. Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích                                      420

446. Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech spektrofotometrickou       1 280

     metodou

447. Stanovení extraktu ve víně                                                            100

448. Stanovení popela ve víně                                                              390

449. Stanovení hustoty vína                                                                160

450. Stanovení alkoholu ve víně - pyknometricky                                            350

451. Stanovení celkové kyselosti vína                                                      100

452. Stanovení těkavých kyselin ve víně                                                    210

453. Stanovení oxidu siřičitého ve víně                                                    140

454. Stanovení pH vína                                                                     100

455. Stanovení alkality popela ve víně                                                     100

456. Stanovení sušiny v produktech z rajčat                                                210

457. Stanovení obsahu alkoholu                                                             350

458. Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách                                   1 340

459. Alkohol - pomocí hydrostatických vah                                                  500

460. Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah po destilaci                 500

461. Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách                                 500

462. Metody pro stanovení jakosti cukru - stanovení barvy v roztoku                        220

463. Glycyrrhizová kyselina - stanovení glycyrrhizové kyseliny vysokoúčinnou kapalinovou 1 080

     chromatografií

464. Refraktometrické stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, zahuštěných             150

     hroznových moštech a rektifikovaných moštových koncentrátech

465. Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky                            210

466. Stanovení redukujících látek ve víně a moštech                                        520

467. Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci                              440

468. Stanovení oxidu siřičitého po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína,    440

     medovina, ostatní alkoholické nápoje, lihoviny

469. Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín                                           100

470. Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky                                      470

471. Stanovení kyseliny citrónové ve víně enzymaticky                                      490

472. Stanovení suchého rozpustného zbytku v produktech zpracovaných z ovoce a zeleniny     150

     pomocí refraktometrie

473. ZRUŠENO

474. Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové ve víně metodou         1 650

     HPLC s UV detekcí

475. Stanovení poměru voda/bílkoviny                                                       830

476. Stanovení síranů ve víně gravimetricky                                                590

477. Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID                2 070

478. Stanovení metanolu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID                    2 070

479. Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda                                           150

480. Stanovení elektrické vodivosti                                                        150

481. pH a volná kyselost                                                                   220

482. Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí                          1 130

483. Stanovení nerozpustných látek gravimetricky                                           200

484. Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase                                             630

485. Stanovení maltosy, sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky se                       940

     spektrofotometrickou detekcí

486. Stanovení velikosti písma na obalech                                                  180

487. Enzymatické stanovení obsahu škrobu HPLC                                            1 960

488. Stanovení čisté svalové bílkoviny                                                   2 420

489. Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou HPLC                    1 720

490. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS                           3 100

491. Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS   4 360

492. Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD                          1 300

493. Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové gelové elektroforézy        2 570

494. Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky                                 3 805

495. Stanovení aktivity trypsinu v potravinách spektrofotometricky                       2 640

496. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v potravinách proteomickou     3 495

     analýzou s využitím LC-MS/MS

497. Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS                          2 390

498. Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC                                      1 990

499. Stanovení kyseliny citrónové ve víně s využitím multiparametrického automatického     360

     analyzátoru a enzymatického setu

500. Stanovení cukrů (glukóza a fruktóza) s využitím multiparametrického automatického     360

     analyzátoru a enzymatického setu

501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku                                                 420

502. Stanovení plochy spotřebitelského balení                                              310

503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích                               160

504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou GC/FID                     5 170

505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS               3 950

506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS             3 950

507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce a mléčných             3 490

     výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS

508. Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných proteinů v masných          3 490

     výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS

509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O)    4 870

     ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení

     přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou vody izolované z produktů vinné

     révy

510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování vína přídavkem syntetického         9 610

     aroma chirální plynovou chromatografií s MS detekcí

511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou                    2 890

512. Celkový obsah cukrů v lihovinách                                                    1 180

513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé pšenice v mouce a        3 410

     těstovinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS

514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení                                          50

515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot                                7 080

516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách                                               290

517. Imunoenzymatická detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách (vč. dialýzy)   3 310

518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC s UV detekcí           1 130

519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů a hmotnostního podílu             70

     jednotlivých složek hotových jídel

520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)     6 470

     ve složkách medu (sacharidy) pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů

     (LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu

521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně           1 970

     vázaným plazmatem

522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem       1 970

     v potravinách a nápojích

523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou         1 080

     spektrofotometrickou

524. Stanovení hustoty lihovin                                                             160

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Příloha 2

 

Senzorické rozbory

 

 

 

        Rozbor                                                                            Výše   

                                                                                         náhrady 

                                                                                         nákladů 

                                                                                          v Kč   

--------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku                                     70  

 

2. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku po mechanické nebo tepelné úpravě   140

 

3. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku bez mechanické nebo tepelné úpravy       350

          

4. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku s mechanickou nebo tepelnou úpravou      420 

          

5. Posouzení označování potravin a výrobků na obalu, včetně posouzení funkčnosti obalu     70

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Příloha 3

 

Kalkulační vzorec

 

 

 

náklady v Kč = a + b x c

 

kdy

 

a = spotřeba materiálu vyjádřená v Kč (týká se přímých materiálních nákladů)

 

b = počet hodin práce

 

c = náklady na 1 hodinu práce, které zahrnují

 

    1. mzdové a režijní náklady

 

    2. náklady na spotřebovanou energii použitých přístrojů

Vybraná ustanovení novel

 

 Čl.II vyhlášky č. 396/2016 Sb.

 

Přechodné ustanovení

 

                Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/2015 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.

 

 Čl.II vyhlášky č. 129/2019 Sb.

 

Přechodné ustanovení

 

                Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/2015 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.