Legislativa v gastronomii

Cvičení


1.       Normativní právní akty – druhy, publikace, práce s nimi, Ústava ČR. 22.9.  1. cvičení

2.       Protokol. Případy sepisování protokolu, náležitosti protokolu. 29.9. 2. cvičení

3.       Rozhodnutí – typy, modelové příklady. Správní řád, předpisy vztahující se k správnímu řízení. Zákon o odpovědnosti za přestupky. 6.10. 3. cvičení

4.       Dozor ve stravovacích zařízeních, dozorové orgány v gastronomii.13.10. 4.cvičení-prezentace,  příklady

5.       Řešení modelových a praktických příkladů z oblasti zacházení se surovinami rostlinného a živočišného původu 20.10.

6.       Řešení modelových a praktických příkladů z oblasti ochrany veřejného zdraví. 27.10. 6. cvičení

7.       Řešení modelových a praktických příkladů z oblasti dozoru nad potravinami. 3.11. 7. cvičení

8.       Řešení modelových a praktických příkladů z oblasti označování potravin a pokrmů v gastronomii 10.11. 8. cvičení

9.       17.11. Státní svátek

10.   Řešení modelových a praktických příkladů k požadavkům na potraviny v gastronomii. 24.11. 10. cvičení

11.   Řešení modelových a praktických příkladů k prodeji malého množství. 1.12. 11. cvičení

12.   Řešení modelových a praktických příkladů z oblasti odpadů ze stravování v gastronomii. 8.12. 12. cvičení

13.   Trestní zákon, předpisy vztahující se k trestnímu řízení. Trestný čin, trestní odpovědnost, trestní řízení, vybrané trestné činy. Řešení modelových a praktických příkladů trestných činů z oblasti veterinární a potravinářské v gastronomii. Zápočet. 15.12. 13.cvičení  

zpět