Bezpečnost krmiv
Syllaby pro posluchače 3., 4., 5. ročníku magisterského studijního programu FVHE akademického roku 2011-2012
Syllabus – přednášky
Garant předmětu:
Prof. MVDr. Ing. Pavel Suchý, CSc.
Prof. Ing. Eva Straková, Ph.D.
Syllabus – přednášky
- Prvovýroba krmiv, označování krmiv a jejich dohledovatelnost.
- Správná výrobní praxe pro krmiva. Legislativa.
- Nejvýznamnější rizikové látky v krmivech – kontaminanty.
- Kontaminanty - prevence, dekontaminace krmiv, vliv na bezpečnost potravin.
- Nejvýznamnější rizikové látky v krmivech – vznikající v průběhu výroby a skladování.
- Látky vznikající v průběhu výroby krmiv - prevence, dekontaminace, vliv na bezpečnost potravin.
- Nejvýznamnější rizikové látky v krmivech – přirozeně přítomné.
- Rizikové přirozeně přítomné látky v krmivech - prevence, dekontaminace, vliv na bezpečnost potravin.
- Doplňkové látky (krmná aditiva). Aditiva nutriční, zootechnická, ovlivňující senzorické vlastnosti krmiv a živočišných produktů.
- Technologická silážní aditiva.
- Dieteticky významné rostliny a rostlinné přípravky používané ve výživě zvířat.
- Medikovaná krmiva, význam, výroba, použití.
- Kontrola znalostí.
Garant předmětu:
Prof. MVDr. Ing. Pavel Suchý, CSc.
Prof. Ing. Eva Straková, Ph.D.