OP VK - Inovace výuky v oblasti ochrany a welfare zvířat
Fotogalerie
 

Bezpečnost krmiv

Syllaby pro posluchače 3., 4., 5. ročníku magisterského studijního programu FVHE akademického roku 2011-2012

Syllabus – přednášky
  1. Prvovýroba krmiv, označování krmiv a jejich dohledovatelnost.
  2. Správná výrobní praxe pro krmiva. Legislativa.
  3. Nejvýznamnější rizikové látky v krmivech – kontaminanty.
  4. Kontaminanty - prevence, dekontaminace krmiv, vliv na bezpečnost potravin.
  5. Nejvýznamnější rizikové látky v krmivech – vznikající v průběhu výroby a skladování.
  6. Látky vznikající v průběhu výroby krmiv - prevence, dekontaminace, vliv na bezpečnost potravin.
  7. Nejvýznamnější rizikové látky v krmivech – přirozeně přítomné.
  8. Rizikové přirozeně přítomné látky v krmivech - prevence, dekontaminace, vliv na bezpečnost potravin.
  9. Doplňkové látky (krmná aditiva). Aditiva nutriční, zootechnická, ovlivňující senzorické vlastnosti krmiv a živočišných produktů.
  10. Technologická silážní aditiva.
  11. Dieteticky významné rostliny a rostlinné přípravky používané ve výživě zvířat.
  12. Medikovaná krmiva, význam, výroba, použití.
  13. Kontrola znalostí.

Garant předmětu:
Prof. MVDr. Ing. Pavel Suchý, CSc.
Prof. Ing. Eva Straková, Ph.D.


 
logolinky
 Investice do rozvoje vzdělávání