Legislativa a kontrola potravin

Přednášky

1.    Nařízení EP a R č. 178/2002. Hygienický balíček. Informace o potravinách. 22.9.2022 1. přednáška

2.    Označování potravin, nařízení EP a R č. 1169/2011 a z. č. 110/1997 Sb., dozor nad potravinami. 29.9.2022 2. přednáška

3.    Zákon č. 166/1999 Sb., označování potravin ŽP, požadavky na označování masa. 6.10.2022 3. přednáška-VZ, 3. přednáška - maso

4.    Požadavky na označování masných výrobků, produktů rybolovu a akvakultury a vajec. 13.10.2022 4. přednáška-MV a ryby, 4. přednáška -vejce

5.    Požadavky na označování mléka a ml. výrobků, medu. 20.10.2022 5. přednáška-mléko, 5. přednáška-med

6.      Požadavky na označování nealkoholických nápojů a balených vod, ovoce a zeleniny, skořápkových plodů, hub, brambor, luštěnin, olejnatých semen, škrobu, jedlých tuků a olejů. 27.10.2022 6. přednáška

7.  Požadavky na označování čaje, kávy, kávovin a mlýnských obilných výrobků, těstovin, pekařských a cukrářských výrobků; koření, jedlé soli, dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček, dresinků, hořčice, kvasného octa a droždí.  3.11.2022 7. přednáška-čaj, 7. přednáška-koření, 7. přednáška-mlýnské

8. Požadavky na označování alkoholických nápojů, pravidla zatřiďování a označování vína, požadavky na označování sladidel, cukrovinek, kakaa a čokolády  10.11.2022 8. přednáška-cukrovinky, 8. přednáška - víno a alko

9.    Státní svátek 17.11.2022

10.     Evropské a národní značky kvality potravin. Značení produktů eko zemědělství. GMO. 24.11.2022 10. přednáška

11.     Pravidla prodeje potravin přes internet. Potraviny nového typu. Hmyz na talíři. 1.12.2022 11. přednáška

12.     Další právní předpisy upravující bezpečnost potravin (obaly, aditiva, kont. látky). 8.12.2022 12 a 13. přednáška

13.     Další právní předpisy upravující bezpečnost potravin. 15.12.2022