1.
Nařízení EP a R č. 178/2002. Hygienický
balíček. Informace o potravinách. 22.9.2022 1. přednáška
2.
Označování potravin, nařízení EP a R č.
1169/2011 a z. č. 110/1997 Sb., dozor nad potravinami. 29.9.2022 2. přednáška
3.
Zákon č. 166/1999 Sb., označování potravin
ŽP, požadavky na označování masa. 6.10.2022 3. přednáška-VZ, 3. přednáška - maso
4.
Požadavky na označování masných výrobků, produktů
rybolovu a akvakultury a vajec. 13.10.2022 4. přednáška-MV a ryby, 4. přednáška -vejce
5.
Požadavky na označování mléka a ml.
výrobků, medu. 20.10.2022 5. přednáška-mléko, 5. přednáška-med
6. Požadavky na označování nealkoholických nápojů a balených vod, ovoce a zeleniny, skořápkových plodů, hub, brambor, luštěnin, olejnatých semen, škrobu, jedlých tuků a olejů. 27.10.2022 6. přednáška
7. Požadavky na označování čaje, kávy, kávovin a mlýnských obilných výrobků, těstovin, pekařských a cukrářských výrobků; koření, jedlé soli, dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček, dresinků, hořčice, kvasného octa a droždí. 3.11.2022 7. přednáška-čaj, 7. přednáška-koření, 7. přednáška-mlýnské8. Požadavky na označování alkoholických
nápojů, pravidla zatřiďování a označování vína, požadavky na označování sladidel, cukrovinek, kakaa a čokolády. 10.11.2022 8. přednáška-cukrovinky, 8. přednáška - víno a alko
9.
Státní svátek 17.11.2022
10.
Evropské a národní značky kvality
potravin. Značení produktů eko zemědělství. GMO. 24.11.2022 10. přednáška
11.
Pravidla prodeje potravin přes internet.
Potraviny nového typu. Hmyz na talíři. 1.12.2022 11. přednáška
12.
Další právní předpisy upravující
bezpečnost potravin (obaly, aditiva, kont. látky). 8.12.2022 12 a 13. přednáška
13.
Další právní předpisy upravující
bezpečnost potravin. 15.12.2022